Discover the finest spaces
Delen

TOBACCO Theater & De Artiesten nemen locatie Het Sieraad en Lokaal Edel over

Het Sieraad in Amsterdam-West komt per 1 april 2019 in nieuwe handen. Erik van Wilsum van TOBACCO Theater, Frank Hekelaar van De Artiesten (culinaire concepten en Events) samen met Frans van Dam en Dennis Huwaë van Restaurant Daalder slaan de handen ineen voor de exploitatie van Het Sieraad en de evenementenlocaties binnen het gebouw. “Het algehele niveau van de locatie gaat huizenhoog omhoog. Het is alleen oppassen voor het glazen dak in het Atrium”, grapt Erik van Wilsum in een toelichting op het bericht. “Het is een bundeling van de grootste talenten van de stad, culinair en in het organiseren van evenementen, in één gebouw. En ik mag als ouwe rot een stukje ervaring delen in het opzetten van een locatie.”

Het Sieraad is een bekende evenementenlocatie. Wat zijn de plannen voor de verbouwing daarvan?

“Er zijn eigenlijk vijf locaties in één gebouw. Je hebt het huidige restaurant Lokaal Edel, het Atrium en drie zalen: de Smederij, de Plaatwerkerij en het Timmerlokaal. De inhoud is prachtig, maar het is wel een uitstraling waar je specifiek van moet houden. Wij gaan een strakker en moderner concept neerzetten dat bij meer mensen van deze tijd in de smaak valt. En we passen de faciliteiten voor evenementen aan naar een top standaard waarvan ik vind dat een goede locatie moet hebben. Op dit moment moet je nog veel te veel doen aan styling en de inhuur van techniek om een goed evenement neer te zetten. Een evenement in het Atrium, dat kon wel, maar dat was onbetaalbaar. Wij gaan het anders doen: er komt een nieuwe licht- en geluidinstallatie, die ook meteen standaard wordt meegenomen in de huur van de locatie.”

TOBACCO Theater staat bekend om haar succesvolle mix van cultuur en commercie. Is een culturele invulling ook het plan voor Het Sieraad?

“Die mix van cultuur en commercie gaan we hier ook inbrengen. In Het Sieraad zijn alle ingrediënten daarvoor al aanwezig: er zitten een theaterschool, een zangschool en een dansschool in het gebouw gevestigd. Het hele gebouw ademt cultuur! Maar dat moet het nog veel meer gaan uitstralen naar buiten toe. We hebben het Atrium, met dat hoge lichtdak en die uitstraling, dat is zó mooi! Daar kun je evenementen organiseren tot 1200 man. Stel je voor dat je daar een culturele programmering hebt, met mooie voorstellingen. Het pand heeft een avondvergunning, dus je kunt er zelfs een popconcertzaal van maken!”

Lokaal Edel en de maandelijkse vrijdagmiddagborrel EdelWise zijn een begrip in Amsterdam. Wat betekent de overname daarvoor?

“Vanaf 1 mei beginnen we zachtjes met de verbouwing van het restaurant, dat tot de heropening op 1 juli gewoon Lokaal Edel heet. Die plek is fantastisch, met dat grote terras aan het water. Met Dennis Huwaë als chef-kok van Restaurant Daalder hebben we de meest talentvolle chef van het moment in huis. Dus er zal een andere kwaliteit eten worden geserveerd. Dat betekent geen bier en bitterballen meer, maar flessen goede wijn en lekkere bijpassende gerechtjes. Dan hoef je overigens niet meteen te denken aan chic of duur. Laat ik het ‘casual fine dining’ noemen. Wat betreft EdelWise, dat is al twaalf jaar een succes met het concept: eerst een hapje eten en daarna gezellig borrelen. Dát gaan we natuurlijk niet aanpassen. Of nou ja, er komt een kleine signatuurverandering. Maar de jongens achter EdelWise blijven dat gewoon organiseren.”

Vlnr: Dennis Huwaë, Frank Hekelaar, Frans van Dam en Erik van Wilsum

Hoe gaat het nu verder?

TOBACCO Theater en de Artiesten (Concept & Culinaire Events) nemen onder leiding van Frank Hekelaar vanaf 1 april de organisatie van de commerciële en culturele events in Het Sieraad voor hun rekening. Erik: “Frank is het grootste organisatorische talent van Amsterdam met vele grote commerciële evenementen op zijn naam. Klanten als Shell, BettyBlocks, Persgroep en YoungCapital lopen de deur bij deze jonge ondernemer plat. Er gaat, en dat is 100% zeker, een frisse commercieel vriendelijke wind waaien door Het Sieraad.”

De overname zal geruisloos verlopen en ook de nieuwe naam van het restaurant zal pas na de verbouwing worden bekend gemaakt. Vanaf 1 april wordt er in het restaurant verbouwd en  wordt er ook al gewerkt met de nieuwe organisatie, nieuwe cateraar en een andere manier van locatieverhuur in Het Sieraad. Restaurant Daalder verzorgt de F&B van de evenementen en in het vernieuwde restaurant. De officiële opening en lancering van het spiksplinternieuwe restaurant zal pas plaatsvinden na een fikse verbouwing.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.