Discover the finest spaces
Delen

TOBACCO Theater bouwt eventzalen om tot zeven professionele studio’s voor online events

Evenementenlocatie TOBACCO Theater in Amsterdam gooide het roer sinds de coronacrisis compleet om. Begin april al bouwden ze hun grootste zalen, de Theaterzaal en De Studio, om tot volledig operationele livestreaming studio’s en de afgelopen maanden kwamen er steeds meer studio’s bij. Sinds kort heeft de evenementenlocatie zeven zalen waar je allerlei soorten online events kunt organiseren en daar hoort ook een nieuwe naam bij: TOBACCO – Livestream Studios Amsterdam. “Livestream was voor ons het codewoord. Daar lag onze kans”, vertelt eigenaar en directeur Erik van Wilsum. 

“We hebben de focus nu voor honderd procent op livestreaming gezet. Livestream Studios Amsterdam staat als een huis. We hadden al eerder ervaring opgedaan met het maken van livestreams voor onder andere Booking.com, Facebook, Philips, Disney, TomTom en Netflix. Toen gebeurde dit nog als een extraatje naast het live event.  Nu is het main business voor de meeste bedrijven”, gaat Erik verder. Nadat de eerste twee grote zalen waren omgebouwd tot studio kreeg TOBACCO Theater steeds vaker de vraag of er ook kleinere studio’s beschikbaar waren. “Men wilde een kleinere ruimte die al helemaal was gestyled. Daar hebben we op ingespeeld en we zijn onze zalen gaan aanpassen met de hulp van bekende interieur-architecten en onze eigen decorbouwers. We hebben nu naast de twee grote studio’s nu ook vijf all-in studio’s waar je zo met opnames kan starten. Van modern tot jaren twintig en van bibliotheeksfeer tot rauw industrieel.”

Livestream Studios Amsterdam

In de zeven livestreaming studio’s van TOBACCO – Livestream Studios Amsterdam zijn allerlei soorten online events mogelijk. Erik: “Wij hebben al online bedrijfsfeesten, symposia, product presentaties, concerten, benefiet evenementen, congressen en documentaire premières voorbij zien komen. Alle vormen van events zijn ook mogelijk online als je hier maar creatief mee omgaat. Het fijne aan een evenementenlocatie als studio is dat je ook hybride events kan organiseren waarbij een deel van het publiek fysiek aanwezig is. Bij ons kan je na afloop bijvoorbeeld nog dineren en genieten van onze fantastische keuken.”

Opdrachtgevers weten de Amsterdamse studio’s inmiddels goed te vinden. “We halen weer een leuke omzet waar we zowaar de huur bijna van kunnen betalen”, legt Erik uit. “Het is nu tijd voor de volgende stap: we willen nu ook zelf livestreams gaan produceren en creëren. Ook hebben we nu een online eindejaars-bedrijfsfeest op onze website staan dat je kunt boeken. Daarnaast kunnen bedrijven bij ons een sterren-chef tot hun beschikking krijgen die samen met het personeel online gaat koken. De ingrediënten voor het vijf-gangen-diner hebben we in speciale TOBACCO boxen samengesteld en die worden vooraf bij de deelnemers thuisgebracht. En natuurlijk is er tussen de kookmomenten door ruimte voor live entertainment vanuit onze theaterzaal.”

Wanneer je één van de studio’s van TOBACCO Theater kiest, word je tijdens het online event begeleid door drie technici en een event manager. Ook is er professionele regie aanwezig. Je kunt streamen op een platform naar keuze en er is een chat mogelijkheid voor wie online meekijkt. Je livestream wordt opgenomen met professionele camera’s en vervolgens geüpload. Verder zijn er nog allerlei extra mogelijkheden, zoals o.a. je stream laten opknippen voor gebruik op sociale media, achteraf ondertiteling laten toevoegen, je stream laten monteren tot een podcast, het laten maken van een aftermovie en het inzetten van een talkshow host of entertainment.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.