Discover the finest spaces
Delen

TivoliVredenburg maakt namen van de vijf zalen bekend

Tot nu toe stonden deze ruimtes te boek als Jazz Zaal, Kamermuziekzaal, Crossoverzaal, Popzaal en Symfoniezaal, geheel naar het genre waarvoor ze ontworpen waren.

Op 21 juni 2014 vindt de officiële opening plaats van het evenementenwonder TivoliVredenburg. Nu de zalen ook hun eigen namen hebben gekregen wordt steeds meer duidelijk wat de mogelijkheden zijn van deze kolossale, doch intieme event venue in het hart van Utrecht.

Eigenheid van elke zaal
“Omdat we in die zalen meer programmeren dan alleen die genres, hebben we gekozen voor niet genre-gerelateerde namen”, zegt Cas Boland van TivoliVredenburg. Om de eigenheid van elke zaal maximaal tot zijn recht te laten komen, is ook niet gekozen voor een serie soortgelijke namen, maar heeft elke zaal een unieke naam gekregen, aangezien elk evenement ook werkelijk uniek te noemen is.

Cloud Nine
De Jazz Zaal is omgedoopt tot Cloud Nine. Deze zaal ligt op de negende verdieping en bevindt zich voor Utrechtse begrippen ‘in de wolken’. Cloud Nine betekent bovendien ‘zevende hemel’ en is een nummer van The Temptations. Deze ruimte kan 400 bezoekers faciliteren en heeft ruim 250 stoelen ter beschikking. Cloud Nine is geschikt voor presentaties, concerten, seminars en kick-off events

Hertz
De Kamermuziekzaal heeft de naam Hertz gekregen, een term die verwijst naar de eenheid voor de toonhoogte van muzieknoten. Er wordt gefluisterd dat het ook een leuke knipoog is naar de grote ontwerper van het gebouw, Herman Hertzberger, tot wiens bureau ook de architect van deze zaal, Patrick Fransen, behoort. Hertz heeft 550 stoelen en 2 balkonlagen. Deze locatie is geschikt voor congressen, presentaties en plenaire bijeenkomsten.

Pandora
De Crossoverzaal heet vanaf nu Pandora. Deze term slaat op een ‘een doos die openvouwt’ waar heel veel verschillende dingen gebeuren. Ook verwijst de naam naar de opmerkelijke architectuur met zijn vele uitstulpingen. Pandora heeft een capaciteit tot 700 bezoekers en beschikt over ruim 500 stoelen. Een fijne ruimte voor presentaties, modeshows, diners en bijeenkomsten.

Ronda
De Popzaal heeft de naam Ronda gekregen, vanwege de ronde vorm en omdat deze ‘als een huis in het gebouw hangt’ zoals de huizen op de bergrand in de Spaanse stad Ronda. Ronda beschikt over 1.100 stoelen en kan 2.000 bezoekers faciliteren voor bijvoorbeeld festivals, gala’s en tv-uitzendingen.

Grote Zaal
En dan is er nog de Symfoniezaal, de locatie die in ere is hersteld en waar zo min mogelijk aan is veranderd door architect Hertzberger die dit stukje akoestisch wonder al in de jaren ’70 tot paradepaardje wist te bombarderen in zowel binnen- als buitenland. Aan deze zaal is bewust niets veranderd vanwege de kwaliteit en om die reden blijft de Grote Zaal ook Grote Zaal heten. Deze ruimte heeft een capaciteit van 2.000 bezoekers en telt 1.750 stoelen. Een schitterende zaal met de mooiste akoestiek die goed ingezet kan worden voor congressen, seminars, presentaties en awardshows.

Fotocredits:
Zaal Hertz: Hans Roggen. Overige zalen: Juri Hiensch

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.