Discover the finest spaces
Delen

TivoliVredenburg en AB InBev bezegelen samenwerking

 

In het vorige week opgeleverde TivoliVredenburg hebben het bestuur van Stichting Muziekpaleis en de directie van AB InBev hun samenwerkingsverband bezegeld door het tekenen van een vijfjarig contract. Op dit moment wordt het gebouw met zijn vijf unieke concert- en evenementenzalen nog volop ingericht, maar vanaf de eerste try-outs in maart 2014 stroomt hier Jupiler door de tapkranen.

AB InBev over de samenwerking
Country Director Harm van Esterik: “Live muziek en bier zijn een perfecte match en dat is precies waarom muziek zo’n belangrijk platform is voor ons merk Jupiler. Tivoli en Vredenburg hebben, net als onze biermerken, sterke reputaties in Nederland én daarbuiten. We zijn dan ook zeer trots dat ons bier straks door de tapkranen van dit unieke pand stroomt. Met veel enthousiasme en vertrouwen zien wij de samenwerking tegemoet.”

TivoliVredenburg over de samenwerking
Verhagen: “Wij werken al vele jaren met AB InBev en zij hebben bijna alle stappen van de ontwikkeling van het gebouw van nabij meegemaakt. Het was dan ook ontzettend prettig om zo’n groot proces als het aanleggen van een tankbiersysteem helemaal samen te kunnen doen. In alle stappen hebben zij meegedacht over goede en efficiënte oplossingen.”

 

 

40 meter hoog gebouw zorgt voor uitdagingen

 

 

 

 

 

Voor de aanvang van de bouw van het ruim 40 meter hoge gebouw van TivoliVredenburg, was al duidelijk dat de brouwer intensief bij de aanleg van de bierinstallatie betrokken moest zijn. Een reguliere bierinstallatie heeft namelijk niet het vermogen om het bier naar grote hoogten te pompen. Maar liefst twee platforms zijn nodig om het bier naar de negende verdieping te krijgen. Er staan twaalf tanks van 1.000 liter in de kelders van TivoliVredenburg. Op de tweede verdieping staan nog eens acht tanks van 1.000 liter die de bovenste zalen kunnen bedienen. Een combinatie van tanksystemen dat speciaal ontwikkeld is door AB InBev om iedere bezoeker te kunnen voorzien van Jupiler.

Facts & Figures
TivoliVredenburg beschikt vanaf de opening in juni 2014 over 17 vaste barren en bijna 2 kilometer bierleiding. Er zullen meer dan 90 tapkranen worden geïnstalleerd en de 20 biertanks op de verschillende verdiepingen hebben alle een inhoud van 1.000 liter. Een tiental betrokken AB InBev-werknemers, van sales en marketing tot technische dienst, houdt zich bezig met TivoliVredenburg.

Over AB InBev
AB InBev Nederland maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde AB InBev, dat met een portfolio van meer dan 200 merken, zo’n 116.000 medewerkers in meer dan 23 landen actief is.  Wereldwijd is AB InBev de grootste brouwer met internationale merken als Budweiser, Beck’s en Stella Artois. In Nederland is AB InBev de tweede speler op de markt met sterke merken als Jupiler, Hertog Jan, Hoegaarden, Leffe en Dommelsch in haar portfolio. 

Over TivoliVredenburg
TivoliVredenburg wordt in het weekend van 21 en 22 juni 2014 officieel geopend in het hart van Utrecht. Het gloednieuwe pand telt vijf concertzalen. Op de begane grond bevindt zich de Grote Zaal, de oude door Herman Hertzberger ontworpen symfoniezaal die in ere is hersteld. Hoger, aan de kant van het Vredenburgplein ligt de Kamermuziekzaal voor 550 bezoekers. De bronzen ronding aan de buitenkant van het gebouw is de rug van de Popzaal voor 2.000 bezoekers. Bovenin het gebouw bevinden zich de Cross-over zaal voor maximaal 700 bezoekers en de Jazz-zaal met een capaciteit van 400 personen. Tijdens indoor Festivals is er plaats voor ruim 7.500 bezoekers.

Fotocredits: Femous Productions

 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.