Discover the finest spaces
Delen

TinyParks opent twee gloednieuwe kleinschalige locaties: “events en overnachten in bijzondere sferen”

Eind mei opent TinyParks twee nieuwe locaties op een eiland bij Rotterdam en in de Ardennen. Vorig jaar opende Jochem en Patrick Ligthart hun eerste locatie in Drenthe. Met 120 reviews en een gemiddelde score van 9.6 besloten de twee om uit te breiden. De locaties zijn geschikt voor kleinschalige meetings en events waarbij de informaliteit, natuur en sfeer vooropstaan.

Jochem Verheul vertelt over Forrest Cabins, die zij vorig jaar zijn gestart. “We hebben een stuk bosgebied gepacht waar we vervolgens 16 Tiny Houses hebben geplaatst met een gezellige “huiskamer” waar gasten bij elkaar kunnen komen voor een hapje en drankje.” Het tweetal startte TinyParks gestart omdat zij zelf behoefte hadden aan kleinschalige getaway locaties om even van het drukke leventje te ontvluchten. “We zijn zo gewend om maar het vliegtuig te pakken voor een weekendje weg. Vaak kom je hier ook nog eens helemaal overprikkelt van terug. Dat moet anders kunnen, dachten wij tijdens Corona.”

“Overnachten in bijzondere sferen. Daar gaat het ons om,” vertelt Jochem. “Door onze “kleinschaligheid” kunnen we echt iets sfeervols creëren. We zijn nog geen jaar open, hebben al meer dan 120 reviews van onze gasten ontvangen en scoren nog steeds een 9.6!” Waar het hem precies inzit? “Geen idee, reageert hij. “Een soort van magie wat vanzelf is ontstaan denk ik omdat we het zelf zo leuk vinden!”

TinyParks

Jochem: “We zijn gestart met Forrest Cabins en eind mei gaan we open met Cast Away en Laidback Valley. Ik kan je zeggen dat we nog nooit zo druk zijn geweest. Het openen van twee nieuwe vraagt heel wat van het team, maar is tegelijkertijd ook zo leuk om te doen. We zouden eerst alleen Laidback Valley in de Ardennen starten, maar toen kwam onverwachts een camping te koop op een klein eiland bij Rotterdam. Wij kenden het niet maar dachten alleen aan hoe gaaf een eigen eiland zou zijn. We zijn er wezen kijken en het was zo mooi. Het is van Natuurmonumenten, autoluw, heeft negen inwoners en is omringd door water en dieren. We konden het niet laten schieten dus hebben alles op alles gezet om de herberg met camping over te kopen. En dat is gelukt!”

Drie vaste elementen die in het concept terugkomen zijn als eerste de ervaring van een bijzondere overnachting. Volgens Jochem is dit vaak een combinatie van de accommodatie en de locatie. Ten tweede moet het kleinschalig zijn. Jochem vertelt: “Waar grote vakantieparken steeds groter en anoniemer zijn geworden, willen wij terug naar het persoonlijke en intieme.” Als laatste staat verbinden centraal. “Wij willen dat onze gasten met elkaar verbinden door middel van eten en drinken. Dit doen we met onze TinyParks Family Diners. Een avond waarbij we met ze allen samenkomen, gaan koken en eten. Deze avonden boeken alle gasten “verplicht” mee. In het begin hadden we hier wel eens vragen over maar kijkend naar de reacties achteraf, was het zo goed idee om dit zo te doen.”

TinyParks Forrest Cabins

TinyParks Forrest Cabins is een echte bos locatie, perfect voor buiten vergaderen en teambuilding. Het eiland Cast Away beschikt over een herberg met 100 zitplekken, een vergaderruimte, zes hotelkamers, 20 glamping tenten en een restaurant. “In april hebben we gemeente Rotterdam over de vloer,” zegt Jochem. “Zij kunnen op het eiland ongestoord van de media perfect bij ons terecht.”

De ervaring die TinyParks wil meegeven is laagdrempelig, een ervaring waar natuur en sfeer centraal staan. “Ik ben als ondernemer op veel plekken geweest maar vind normale vergaderlocaties altijd beetje inspiratieloos, koud, formeel,” vertelt Jochem. “Wij willen op het eiland de plek worden voor de wat “hippere” bedrijven. Die een bijzondere plek zoeken waar iedereen zich direct op zijn gemak voelt. Een plek waar het misschien zo gezellig is dat we de vergadering afsluiten met een heerlijk kampvuur en silent disco onder de sterren.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.