Discover the finest spaces
Delen

Tien jaar Nieuw Rotterdams Café gevierd met feestprogramma van tien dagen

Het populaire café, restaurant, uitgaansgelegenheid en evenementenlocatie Nieuw Rotterdams Café in het centrum van Rotterdam bestaat tien jaar. Dit werd deze maand gevierd met een feestprogramma van maar liefst tien dagen. Zo kon je onder andere kunst bekijken van drie Rotterdamse kunstenaars, waren er dj’s en ander soort entertainment en kun je er nog vier maanden genieten van de speciale jubileumburger die bedacht is door sterrenchef François Geurds. “Deze burger is de perfecte bodem voor een avond op de dansvloer”, aldus manager Rogier Nelisse van Nieuw Rotterdams Café.

In het karakteristieke pand van Nieuw Rotterdams Café zat tot in de jaren zeventig de redactie van de Nieuwe Rotterdamsche Courant, oftewel NRC. Na een fusie met het Algemeen Handelsblad, verhuisde de redactie naar een nieuw pand. Het statige gebouw stond vervolgens jaren leeg, waarna het Nederlandse Fotomuseum erin kwam. Die bleven slechts vijf jaar en daarna kreeg het pand een horecabestemming. “Dankzij het openbreken van de kantoorruimten en een directe verbinding naar het souterrain, ontstond het royale karakter waar het huidige NRC bekend om is. Tegelijkertijd ademt elke ruimte een eigen sfeer, waardoor de rijke geschiedenis van het statige pand nog steeds prominent zichtbaar is”, vertelt Rogier.

Nieuw Rotterdams Café

Bij het Nieuw Rotterdams Café kun je, naast lekker eten en uitgaan, ook verschillende ruimten huren voor allerlei soorten meetings en events. Zo is er het ruime en imposante Atrium met een eigen bar waar je met zo’n 150 gasten terecht kunt. Of ga juist voor het sfeervolle souterrain NEXT dat een eigen ingang heeft en ideaal is voor intieme borrels, feesten of events. Het Grand Café met de grootse bar LUX in het midden heeft een industriële uitstraling, veel planten en bijzondere kunst aan de muur. Hier organiseer je events tot 150 personen.

Tijdens de jubileumdagen waren er verschillende exposities te zien. Zo exposeerde Eveline Schram, bekend vanwege haar kleurrijke en illustratieve kunst, in het Atrium. Hier hingen ook werken van Iwan Smit, die bekend is om zijn prikkelende, driedimensionale werken. Fotograaf Benny Emmerich, die Rotterdammers door zijn lens sprekend in beeld brengt, sluit de rij. Rogier: “Tien jaar NRC is voor ons een bijzonder moment om bij stil te staan. Voor Rotterdam is NRC namelijk meer dan een horecagelegenheid alleen. Het is ook een plek waar kunstenaars en culturele instellingen een podium krijgen. Het was dan ook logisch om voor het 10-jarig jubileum een samenwerking aan te gaan met drie sprekende, Rotterdamse kunstenaars.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.