Discover the finest spaces
Delen

Thijs Petersen van vaste gast tot vice director NBC Congrescentrum

Justin van Hooijdonk, directeur van het NBC Congrescentrum, heeft een nieuwe rechterhand. Dat maakte het bedrijf in een filmpje bekend. GreaterVenues.com belde met Thijs Petersen, de nieuwe vice director van het congrescentrum in Nieuwegein.

In het filmpje vertelt u: “Ik ben een man van lange adem. Ik hou er van om te investeren in een lange relatie, zodat men altijd weer terugkomt. Hoe vertaalt die lange termijn zich in mijn nieuwe functie bij het NBC? Door in eerste instantie uitgebreid kennis te maken met de opdrachtgevers. Door hun wensen te inventariseren. En op die wijze een nóg betere dienst te kunnen verlenen.’’

Wat heeft u hiervoor gedaan?

“Ik heb carrière gemaakt in de zakelijke dienstverlening. Ik ben begonnen bij leasemaatschappij Terberg, en daarna heb ik vijftien jaar lang gewerkt in de automotive markt. Mijn carrièreswitches waren altijd van branche op branche, maar dienstverlening is hierbij de gemene deler. Ik zat aan de service kant, aftersales, dus werkte altijd al heel klantgericht.”

“Als je branches kruist weet je nooit precies wat eruit zal komen, maar je zet elkaar in ieder geval aan het denken.”

 

Hoe bent u bij NBC terechtgekomen?

“Ik wilde al langer werken in de hospitality branche. Die kans kreeg ik bij de familie Van Hooijdonk bij het NBC. Ik kende het bedrijf uit mijn rol als gast: ik ben voorzitter van sociëteit De Nieuwe. Het NBC is de vaste locatie voor onze bijeenkomsten. Justin (van Hooijdonk, red.) zoekt altijd mogelijkheden. Nu zocht hij iemand met een frisse blik op de materie. Dat was ook wat ik zelf voor ogen had: jezelf opnieuw uitvinden; altijd blijven kijken wat er beter kan.”

Wat wordt uw taak?

“Ten eerste zal ik een volwaardige vervanger zijn van Justin in tijden van afwezigheid. Dat is nodig, omdat we – zeker in deze branche – in een 24-uurseconomie leven. Ten tweede zal ik me bezighouden met innovatie. Ik ben geen verandermanager, want het gaat goed met het NBC. Maar in de automotive markt is de efficiency zo ongeveer uitgevonden, dus ik ben er om vragen te stellen als: wat levert het op, en hoeveel energie willen we erin steken? Als je branches kruist weet je nooit precies wat eruit zal komen, maar je zet elkaar in ieder geval aan het denken. Ik mag me afvragen waarom we dingen op een bepaalde manier doen, en of dat niet anders kan.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.