Discover the finest spaces
Delen

Theater en evenementenlocatie DeLaMar West geopend als tweede locatie DeLaMar Theater

Het bekende DeLaMar Theater aan het Amsterdamse Leidseplein heeft er sinds kort een broertje bij: DeLaMar West in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Hier zijn binnenkort voorstellingen te zien van jonge theatermakers en de theaterzaal, het theatercafé, de foyer en twee repetitiestudio’s kunnen ook gehuurd worden voor allerlei soorten meetings en events. “Je krijgt hier een gevoel van thuiskomen. Een echt huiskamergevoel”, aldus Emily Coenen van DeLaMar.

“In het DeLaMar Theater hebben we twee grote zalen, die avond aan avond vol staan. We missen daar de opstapmogelijkheid voor jonge theatermakers op musicalgebied om kleinere en nieuwe ideeën op de planken te zetten. Deze ruimte kunnen we met DeLaMar West wel bieden”, legt Emily uit. Daarom werd een industrieel pand aan de Laan van Spartaan, dat jarenlang het onderkomen was van Circus Elleboog, het afgelopen jaar flink verbouwd. Het is de bedoeling dat hier later dit jaar allerlei culturele activiteiten gaan plaatsvinden en dat DeLaMar West de thuisbasis gaat worden van de stichting MusicalMakers waar jonge talenten de kans krijgen een musical te ontwikkelen. Ook kan het nieuwe theater nu al gehuurd worden voor events. 

DeLaMar West

Het splinternieuwe theater en evenementenlocatie DeLaMar West heeft een grote theaterzaal met een uitschuifbare tribune met 180 stoelen. Emily: “Wanneer we de tribune inschuiven is er een grote vrije vloer beschikbaar die naar wens kan worden ingericht. De theaterzaal kan tevens door een tussenwand in tweeën worden gedeeld. Verder hebben we nog het danslokaal en de muziekstudio voor kleinere bijeenkomsten en events.” Ook zijn het theatercafé en de foyer in te zetten. “De locatie leent zich het beste voor congressen, vergaderingen, presentaties en kick-off events. Maar een receptie of sit-down diner is door de vlakke vloer in de theaterzaal ook een hele toffe beleving.”

Emily: “DeLaMar West is gemaakt voor makers, dus creativiteit staat hoog in het vaandel. Dat voel je aan de sfeer en aankleding; warm en speels. Dat in combinatie met het industriële pand maakt dat je hier een gevoel van thuiskomen krijgt. Een huiskamergevoel. Daarnaast is de bereikbaarheid, op drie minuten vanaf de A10, ideaal voor een locatie in Amsterdam.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.