Discover the finest spaces
Delen

Breaking locatienews: Theater Amsterdam nu full-time evenementenlocatie

Belangrijk nieuws voor organisatoren van meetings en events: Theater Amsterdam is nu full-time evenementenlocatie. Na het stoppen met musical SKY en nu ook theaterstuk ANNE na 2,5 jaar is gestopt, richt de locatie in de Amsterdamse Houthavens zich alleen nog op evenementen. Dat vertelt Eva Otto van Theater Amsterdam in een interview met GreaterVenues.

theater amsterdam zaal

Nu Theater Amsterdam is gestopt met SKY en ANNE, kan de locatie zich ineens volledig richten op evenementen. De Theaterzaal behoudt alle technische voorzieningen voor spectaculaire shows en presentaties, en is volledige plug & play. “Theater Amsterdam is gebouwd om mooie producties te laten zien; om te beginnen met ANNE en vervolgens nog heel veel andere producties. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe productie die volgend jaar in première zal gaan, tot die tijd hebben we even niets op de planken staan. Maar dat biedt wel heel veel mogelijkheden voor evenementen en andere producties.”

Extra mogelijkheden

Was de locatie voorheen altijd afhankelijk van de programmering van de shows, nu zijn alle ruimtes van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat beschikbaar. Ook het weekend staat er niets meer op de planken. Bovendien is de ‘achterbak’, de hal achter het podium, nu vrij gemaakt. De decorstukken zijn ingepakt en verplaatst, waardoor de locatie ineens een grote black box locatie grenzend aan de Theaterzaal beschikbaar heeft. Eva Otto: “We hebben er ineens een enorm stuk hal van 25 bij 45 vierkante meter bij gekregen. Dat is gigantisch. Beeld je in wat je hiermee kan doen tijdens evenementen. De hal achter het podium hebben we al vaker ingezet: dan gaan na een presentatie de schermen opzij, en staat daar een food festival of beursvloer met stands waar de bezoeker over het podium naartoe kan lopen. Dat geeft een onwijs leuk verrassingselement. Nu de decorstukken weg zijn, is het echt een black box die je volledig zelf kunt invullen.”

Theater Amsterdam heeft zeker het komende jaar volledige beschikbaarheid voor evenementen. Naar verwachting zal de volgende grote show van start gaan in najaar 2017.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.