Discover the finest spaces
Delen

‘The Loft’ tijdelijk terug in Cristofori Concertzaal

The Playing Circle – De Cristofori Concertzaal is van 22 augustus tot en met 6 september een pop-up winkel waarin alles te koop is. De evenementenlocatie is tijdens deze periode ingericht als trendy loft, waarbinnen alles te koop is.

Cristofori Concertzaal

The Loft is tijdelijk gevestigd in De Cristofori Concertzaal, een van de drie event-locaties van The Playing Circle in het centrum van Amsterdam. De voormalige concertzaal van het Cristofori gebouw uit begin 1900 is onder leiding van architect Hubert Crijns gerenoveerd tot een mooie en eigentijdse loft. De ruimte heeft een frisse uitstraling met haar hoge witte plafonds, oude betonnen constructie en grote boogramen uitkijkend op de grachten.

De ruimte is tijdelijk ingericht als een woonkamer, met een mix van design, vintage en kunst. Bezoekers kunnen de inrichting zo echt ‘ervaren’: je kunt plaatsnemen op de bank en zien hoe die combineert met een bepaalde lamp. Het is inmiddels de derde keer dat The Playing Circle een van haar locaties tijdelijk openstelt voor het publiek. Het concept ‘The Loft’ trekt iedere keer veel bekijks.

“Mr. Benjamin laat zien dat je heel goed bewuste keuzes kunt maken, zonder in te hoeven leveren qua luxe of esthetiek.”

Levensverhaal

Alles in The Loft is met zorg gecureerd. Founder van The Loft Kassandra Schreuder: “Wat het leukst is aan een interieur, is dat je iemands persoonlijkheid eraan kunt aflezen, bijna als een levensverhaal. Het vertelt iets over de vragen en keuzes die er toe doen in het leven.” Deze editie is het interieur gebaseerd op de fictieve bewoner Mr. Benjamin: ‘een bereisde, levenswijze kunstenaar met een onberispelijke smaak en een oog voor authenticiteit, luxe en duurzaamheid’.

Schreuder: “Mr. Benjamin laat zien dat je heel goed bewuste keuzes kunt maken, zonder in te hoeven leveren qua luxe of esthetiek. Dit heeft geresulteerd in samenwerkingen met een diverse bijzondere merken op het gebied van interieur, lifestyle en mode.”

Events

Tijdens The Loft worden er ook een aantal events in huiselijke sfeer gehost. Zo initieert KPN een huiskamerconcert met My Baby en een girls only chickflick marathon op televisie.

[Foto’s: The Playing Circle | Aico Lind]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.