Discover the finest spaces
Delen

The Happy End: Pixar expositie Amsterdam Expo succesvol afgesloten

Opvallend was het grote aantal jongeren dat de originele animatiekunstwerken uit de Pixar Animation Studios tijdens de expositie Pixar: 25 Years of Animation in de Amsterdam Expo kwam bewonderen. Ruim 60 procent van de bezoekers was jonger dan dertig jaar. Afgaande op de vele tekeningen en schetsen in het gastenboek is het gelukt om tienduizenden bezoekers te inspireren. Een selectie hieruit werd op Pinterest gepubliceerd.

Verrijking lesprogramma
Naast het hoge percentage jongeren wisten veel gezinnen met kinderen de weg te vinden naar Amsterdam EXPO (ruim 25 procent). Ondanks de lange schoolvakantieperiode tijdens de looptijd van de expositie, bezochten duizenden leerlingen Amsterdam EXPO. Vooral kunst- en media-opleidingen zagen een bezoek als verrijking van het lesprogramma. Ook het Amsterdam EXPO randprogramma trok veel bezoekers. Zowel de Pixar Shorts Night met regisseur Saschka Unseld, als de EXPO Colleges met voormalig Pixar-animator Tim Crawfurd en de Nederlandse Shading Art Director Belinda van Valkenburg verkochten uit. De Vrijdagavond Filmquiz werd eveneens een publiekstrekker. Ruim 80 procent van het publiek beoordeelde de expositie met een acht of hoger.

“Keer op keer verwondering”
Het merendeel van de bezoekers kwam uit de Randstad, ruim zestig procent. Meer dan 32 procent van het publiek kwam uit Noord-Holland. De goede bereikbaarheid van de locatie per openbaar vervoer – Amsterdam EXPO ligt pal naast station Amsterdam Zuid – werd onderstreept door het feit dat meer dan de helft van de bezoekers (56 procent) voor het openbaar vervoer koos. “Het was fantastisch om keer op keer verwondering bij de bezoekers te zien over de totstandkoming van de meest succesvolle animatiefilms ter wereld. De expositie bleek ook een bron van inspiratie. Het gastenboek staat vol met de meest prachtige schetsen en regelmatig zagen we mensen met een eigen schetsboekje aan het werk in de expositie”, aldus Peter Tabernal, CEO van Amsterdam EXPO.

Volgende internationale expositie
Slechts enkele weken is Amsterdam EXPO gesloten waarin voorbereidingen worden getroffen voor de opening van de volgende internationale expositie op 14 november aanstaande. Titanic: The Artifact Exhibition toont honderden authentieke voorwerpen die werden geborgen uit het wereldberoemde scheepswrak en vertelt het verhaal van de 2.228 opvarenden, onder wie drie Nederlanders. Op verschillende onderdelen wordt samengewerkt met Het Scheepvaartmuseum Amsterdam en de nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.