Discover the finest spaces
Delen

Terug naar de basis bij ROOTS inspiratielocatie

ROOTS is de naam van een nieuwe inspiratielocatie die in maart dit jaar open gaat. Mooi gelegen in het Brabantse buitengebied staat een historische en authentieke Brabantse schuur klaar om straks in een oase van rust mensen te inspireren. 

ROOTS vertelt het verhaal van Maartje de Jong die midden in haar carrière besloot dat het tijd was voor meer energie in haar leven. Een besluit waarmee ze koers zette richting meer rust, balans en ruimte. Ook zakelijk terug naar haar roots dus. Een keuze die ze privé eerder al maakte door, samen met haar familie, een boerderij te herbouwen op Brabantse grond.

Historisch Erfgoed

Al enige tijd speelde Maartje met het idee om iets te doen met die bijzondere plek waar ze een boerderij bouwde. “Het is niet zo makkelijk om in het buitengebied een locatie te starten. Dat past in de regel niet in het bestemmingsplan van de gemeente. Toen kwam er een project op mijn pad: vanuit de provincie kwam aandacht voor behoud van Brabants historisch erfgoed. Ik ben in contact gekomen met een eigenaar van een 300 jaar oude schuur in Brabant. We hebben die authentieke Brabantse schuur volledig gedemonteerd, alle onderdelen genummerd en op ons erf weer opgebouwd.”

ROOTS is gebouwd op het fundament van haar eigen ervaring. “Ik heb vanuit mijn functies vaak externe locaties bezocht, dus ik weet wat de randvoorwaarden zijn voor een succesvolle teamdag. Wat ik zelf bijvoorbeeld storend vind is het delen van een locatie met andere partijen. Dus heb ik de keuze gemaakt om ROOTS altijd exclusief te verhuren. Dat betekent beleving op maat voor elk team.”

Filosofie

Wie uit zijn eigen wereld stapt gaat anders denken. Dat is iets wat Maartje aan den lijve ondervond. En tegelijkertijd is dat de filosofie achter de ontwikkeling van ROOTS. “Ik wil de perfecte omstandigheden creëren om mensen dichter bij elkaar te brengen. Een plek waar je afstand neemt en reflecteert. Waar je het hoofd leeg maakt en in de rust van de locatie samen tot nieuwe ideeën komt. Dat is de kans die ROOTS biedt.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.