Discover the finest spaces
Delen

Conservatorium Hotel Amsterdam opent nieuw restaurantconcept: Taiko by Schilo

Taiko by Schilo, is het langverwachte nieuwe Aziatisch geïnspireerd restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Amsterdamse Conservatorium Hotel. Het restaurant opent op 9 september 2014 en ontleent haar naam aan de eeuwenoude traditionele, mystieke Japanse Taiko drums. De diepe lage klanken van een live Taiko drummer, in combinatie met Schilo’s verfijnde Aziatische smaakbeleving, zorgen voor een harmonieus samenspel.

De Aziatische seizoenen
Schilo is al sinds zijn jeugd geïnspireerd door het Verre Oosten. Met ruime ervaring die hij opdeed bij grootheden uit de Aziatische keuken kwam hij terug naar thuisstad Amsterdam. Hier droomde Schilo van een nieuw restaurantconcept waarin hij zijn voorliefde voor Azië zou kunnen combineren met zijn liefde voor lokale en seizoensgebonden producten.

“Ik heb de luxe dat ik kan werken met zowel lokale als Aziatische leveranciers; dit betekent dat de ingrediënten de hoofdrol spelen.”

 

Duurzaam en vers gevangen
“Voor het menu van Taiko gebruik ik alle vaardigheden, technieken en smaken die ik heb ontdekt in het Verre Oosten. Ik heb de luxe dat ik kan werken met zowel lokale als Aziatische leveranciers; dit betekent dat de ingrediënten de hoofdrol spelen. Zo is onze ‘sashimi-grade tonijn’ duurzaam gevangen in Europa en is de ‘beef sizzling’ van de allerbeste Nederlands entrecote óf de authentieke Japanse Wagyu. Onze vis komt vers gevangen uit de Noordzee of wordt direct overgevlogen uit Azië”, aldus Schilo.

Eigen Sake sommelier
Hij vervolgt: “Om de meest authentieke smaken te garanderen hebben we onze eigen sake sommelier in dienst genomen en schenken we de beste sake afkomstig van een ambachtelijke Japanse microbrouwerij. Iets wat zeer zeldzaam is voor een Europees restaurant. Daarnaast hebben we gekozen voor een aantal mooie champagnes als begeleiding bij de verse sushi en delicate dim sum. Mijn filosofie voor Taiko – de beste Oosterse technieken en smaken samen laten komen met een lokale, seizoensgebonden producten – herdefinieert het concept ‘fusion’ en creëert iets nieuws en spannends.”

“Het restaurant is verbouwd tot een ruimte met een loftachtige, eigentijdse uitstraling.”

 

Schilo en Het Conservatorium Hotel
Schilo is als creatieve chef in de Tunes Bar niet snel tevreden met een ‘gewone’ culinaire verleiding. Presentatie, smaak, aroma en textuur zijn de instrumenten die hij gebruikt om elk zintuig te betoveren. Zijn populaire concept is verder verfijnd en uitgebreid en van de bar verplaatst naar het meest vooraanstaande restaurant van het hotel. Het restaurant – gevestigd in de voormalige partiturenopslag van het Sweelinck Conservatorium – is verbouwd tot een ruimte met een loftachtige, eigentijdse uitstraling: de ideale plek voor een concept dat haar benaming ontleent aan muziek.

Mogelijkheden en informatie
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 18.30 tot 22.30 uur. Voor meer informatie en zakelijke arrangementen kunt u terecht op de website van het Conservatorium Hotel.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.