Discover the finest spaces
Delen

SugarCity veilt demontabele evenementenloods

Moeite om een stoere, industriële evenementenlocatie te vinden? Dan koop je er toch gewoon één! Een grote demontabele loods, op het terrein van de voormalige CSM Suikerfabriek in Halfweg, wordt namelijk online geveild. Kantoor- en evenementenlocatie SugarCity, dat nu op het terrein zit, wil er een outlet center bouwen. 

De puntloods uit 1980 werd ooit gebruikt voor het opslaan van pulp, een restproduct van de suikerbiet. Het pulp werd vervolgens verwerkt tot veevoer. Inmiddels is er een geraamte, deels zonder wand- en dakbedekking, over dat helemaal gedemonteerd en ergens anders opgebouwd kan worden. Het gebouw is ook in maat aan te passen en behoeft volgens Luigi Prins van de Cobraspen Groep, gebiedsontwikkelaar van het SugarCity-terrein, geen verdere aankleding vanwege het industriële karakter. 

SugarCity, Halfweg
Foto's: SugarCity

SugarCity

Uit het Locatieonderzoek 2017-2018 van Locaties.nl blijkt dat industriële evenementenlocaties nog steeds het meest populaire soort locaties zijn. De puntloods, die nu nog op het SugarCity terrein staat, zou dus goed ingezet worden met dit doel. De loods is zo’n 4000 vierkante meter groot en 23 meter hoog in de nok. Het openingsbod op online veilingsite Troostwijk Auctions is tienduizend euro. Er is tot 9 november kans om te bieden.

De Cobraspen Groep wil op de plek van de loods een outlet centrum bouwen dat Amsterdam The Style Outlets moet gaan heten. Hier kunnen straks 115 winkels hun kleding, sport- en woonartikelen en accessoires gaan verkopen. Er komt ook een flinke parkeerplaats bij met 1450 plekken. Het centrum is waarschijnlijk in 2019 klaar.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.