Discover the finest spaces
Delen

SugarCity twee dagen lang culinair paradijs tijdens eerste Culy Food Festival

De bijzondere evenementenlocatie SugarCity in Halfweg wordt steeds vaker gevonden voor grote events. Tijdens het paasweekend vond in de voormalige suikerfabriek voor het eerst een publieksevenement plaats: het tweedaagse Culy Food Festival.

Culy.nl is één van de populairste food inspiratie websites van het moment. De website ging in SugarCity voor het eerst ‘offline’. De fabriekshal werd omgebouwd tot een culinair paradijs – in een zowel moderne als retro decor, waarbij steigerhout de boventoon voerde.

Rauw en ruig

SugarCity ademt nog steeds de industriële sfeer van de voormalige suikerfabriek (1863-1992). Toch geven de hoge ruimtes met meerdere verdiepingen en indrukwekkende atriums een intiem gevoel aan de bezoeker middels het gedetailleerde industriële decor. SugarCity heeft tot 21.000 vierkante meter aan fabrieksruimte voor evenementen, voorzien van moderne faciliteiten, en is makkelijk bereikbaar per OV en auto.

[Foto: Tycho’s Eye Photography]

“We kwamen al snel uit op de voormalige fabriekspanden van SugarCity: het ademt zo veel historie, het is zo stoer. Het festival zelf is ook wat ruig, zonder al te veel opsmuk.”

SugarCity leende zich perfect voor het culinaire festival, vertelt Culy-oprichtster Monique van Loon. “Voor het festival waren we op zoek naar een locatie die goed bereikbaar is met trein en auto. Ook zochten we een locatie die rauw en ruig is, dus geen fancy ‘beursgebouw’. We kwamen al snel uit op de voormalige fabriekspanden van SugarCity: het ademt zo veel historie, het is zo stoer. Het festival zelf is ook wat ruig, zonder al te veel opsmuk.”

Eerste kennismaking

Het Culy Food Festival was voor vele bezoekers tevens de eerste kennismaking met SugarCity als locatie voor evenementen. Volgens Culy waren veel bezoekers blij nu een keer binnen in de fabriek te hebben kunnen staan, waar deze plek voorheen vooral bekend was van het voorbij rijden met auto of trein.

Twee uitverkochte dagen en zo´n 5.000 bezoekers verder blikt SugarCity terug op een succesvol eerste publieksevenement, en kijkt al uit naar de tweede editie van het Culy Food Festival.

[Foto’s: SugarCity Events | Sven Signe den Hartogh | Culy.nl | Video: Serge Huguenin, Media Well Done]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.