Discover the finest spaces
Delen

Streets of the World Photo Museum: de nieuwste evenementlocatie op het Hembrugterrein

Het Hembrugterrein in Zaandam is weer een nieuwe creatieve onderneming en evenementenlocatie rijker: het Streets of the World Photo Museum. Het museum leent zich naast een dagje cultuur snuiven ook voor grote evenementen.

Nog geen maand geleden openden Jeroen Swolfs zijn eigen museum in het voormalige artilleriemagazijn, genaamd ‘De Dood’, op het Hembrugterrein. Zeven jaar lang trok de fotograaf de wereld rond om alle hoofdsteden ter wereld te fotograferen. Met zijn fototentoonstelling Streets of the World deelt Swolfs beelden die, in tegenstelling tot wat je ziet in de media, een positiever beeld geven van de wereld. De kleurrijke foto’s uit de tentoonstelling steken fel af tegen de betonnen vloeren, de bakstenen muren en de metalen palen.

Streets of the World Photo Museum

Het Streets of the World Photo Museum is een zogenoemd pop-up museum, gevestigd in een oud magazijn van wel 3800 vierkante meter groot. Doordat het pand drie verdiepingen met diverse ruimten telt, is de locatie geschikt voor zowel grote events als kleinere bijeenkomsten. Zo kan je niet alleen een zaal afhuren, maar ook het hele museum.

Door de restauratie van het oude magazijn smelten moderniteit en verleden moeiteloos samen tot één geheel, zonder dat hierbij de bijzondere historie van het gebouw is aangetast. Het hoge plafond en het rauwe, industriële karakter van het pand maken het museum tot een veelzijdige locatie voor onder meer congressen, festivals en lezingen. Een leuk detail is dat elke ruimte een ander continent toont. Terwijl je door het museum wandelt, doemen diverse straatbeelden uit wel 195 landen op. Geef een borrel in de tropische sferen van Azië of organiseer een feest in het kleurrijke Zuid-Amerika.

Wil je de complete ‘World-Experience’ ervaring? Het museum verzorgt naast rondleidingen ook een privélezing van Jeroen Swolfs en entertainment zoals muziek en dans. Laat je verassen door de diverse hapjes uit verschillende continenten tijdens een ‘Walking Streets Buffet’, verzorgd door Foodtrucks of door de YadaYada WorldFoodMarket.

Een tour door het Streets of the World Photo Museum

Hembrugterrein

Het Hembrugterrein diende van eind negentiende eeuw tot begin eenentwintigste eeuw als munitiefabriek van het Staatsbedrijf der Artillerie-Inlichtingen voor de productie van onder meer vuurwapens, artillerie en munitie. Het gebied, dat behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst, was tot en met 2014 gesloten voor publiek. Tegenwoordig is het Hembrugterrein een plek voor creatieve ondernemingen als Taets, Yada Yada Market en het Waslokaal.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.