Discover the finest spaces
Delen

Stationsoverkapping van Perron 9 wordt evenementenlocatie

Perron 9 van het oude Utrechtse Centraal Station komt weer tot leven op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Eerder deze maand werden de historische perronkappen door wethouder Kees Geldof en Cees de Vries, regiodirecteur Randstad Noord van Prorail, onthuld als nieuwe eventlocatie.

Evenementenhal
De negentiende-eeuwse gietijzeren stationsoverkapping van het voormalige Perron 9 op Utrecht Centraal is als overkapping voor een evenementenhal op het Berlijnplein geplaatst. Doordat de perronkappen tegen elkaar aan zijn in plaats van achter elkaar zijn gezet, ontstaat er een vierkante hal van 30 bij 35 meter.

“De negentiende-eeuwse gietijzeren stationsoverkapping van het voormalige Perron 9 is als overkapping voor een evenementenhal op het Berlijnplein geplaatst.”

 

Nieuwe bestemming
Door de nieuwe bestemming van Perron 9 is het niet langer een opstapplek voor treinreizigers, maar een plek waar evenementen, een markthal of openlucht muziek- en theatervoorstellingen kunnen plaatsvinden. De locatie is gevestigd op het Berlijnplein boven op de kap van de A2 en wordt het grootste openlucht uitgaansplein in Leidsche Rijn Centrum. Het Berlijnplein wordt in het voorjaar van 2015 opgeleverd.

[Bron: www.DUIC.nl | Foto’s: Arjan den Boer]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.