Discover the finest spaces
Delen

St. Gerlach breidt uit met Burgemeester Quicx, Coffee & More

In de gerestaureerde kasteelhoeve bij Chateau St. Gerlach opende 10 februari Burgemeester Quicx, Coffee & More. De kasteelhoeve was ooit de woning van de toenmalige burgemeester van Houthem, burgemeester Quicx. Nu is het een ontmoetingsplek voor wandelaars, fietsers, hotelgasten en omwonenden.

Burgemeester Quicx, Coffee & More is een huiskamerachtige ruimte, met houten spanten en eeuwenoude mergelmuren die herinneren aan de tijd dat Quicx burgemeester van Houthem was. Bezoekers kunnen er genieten van een goede koffie van een barista, of huisgemaakte soep, ambachtelijk brood – en natuurlijk echte Limburgse vlaai. Maar ook voor bier of wijn kunnen geïnteresseerden terecht in de voormalige woning van de burgemeester.

Quicx, Coffee & More Valkenburg

St. Gerlach

De zeventiende-eeuwse kasteelhoeve is gebouwd als een pachthoeve van het voormalige klooster van St. Gerlach. De mergelhoeve vormt, samen met het recent in gebruik genomen St. Gerlach Paviljoen, als het ware de ‘entreepoort’ naar het landgoed van Château St. Gerlach. Camille Oostwegel sr., eigenaar: “Het spraakmakende St. Gerlach Paviljoen, naar een ontwerp van Francine Houben (Mecanoo architecten), en de gerestaureerde unieke Kasteelhoeve versterken en voltooien het monumentale ensemble en maken ons landgoed toekomstbestendig. Zowel de privé als zakelijke gast kunnen wij nu optimaal bedienen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.