Discover the finest spaces
Delen

ss Rotterdam neemt 2500e Milieubarometer in gebruik

Onlangs activeerde het ss Rotterdam de 2.500e Milieubarometer. Om deze mijlpaal te vieren ontvangt de heer Westers, eigenaar van WestCord Hotels en het ss Rotterdam, op dinsdag 21 januari om 15.00 uur van Stimular-voorzitter mevrouw Gruisen een speciale Milieubarometer-stempel. Daarnaast ontvangt het ss Rotterdam een Milieubarometer training voor optimaal inzicht in haar milieuprestatie en milieukosten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Na jarenlang de wereldzeeën te hebben bevaren als vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, ligt het ss Rotterdam nu permanent in de Rotterdamse havens en doet dienst als hotel, restaurant en congreslocatie. Het ss Rotterdam heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en duurzaamheid is hierbij een belangrijk onderdeel. Zo is op het gebied van energiebesparing de afgelopen jaren al veel bereikt, er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van energievriendelijke lampen en ook zijn instellingen van toerenregelingen van transportpompen lager ingesteld aan boord. Ook is de temperatuurinstelling overdag standaard ingesteld op stand-by en zijn diverse leidingen voor de wateraanvoer en riolering tegen vorstgevaar beschermd.

Het ss Rotterdam wil middels de Milieubarometer meer inzicht krijgen in de prestaties op het gebied van duurzaamheid en naar aanleiding hiervan verbeteringen doorvoeren.

 

Online instrument
De Milieubarometer is een handig online instrument voor bedrijven om milieuprestaties te meten en inzichtelijk te maken. Na het invullen van milieugegevens vertaalt de Milieubarometer deze in een aantal overzichtelijke grafieken. De grafieken laten zien hoe het bedrijf scoort op het gebied van milieu en waar de prioriteiten liggen. Naast inzicht in de milieuprestatie geeft het instrument ook de CO2-footprint, kengetallen en een overzicht van maatregelen waarmee het bedrijf de milieuprestatie kan verbeteren.

Succes
Steeds meer gemeenten zien het succes van de Milieubarometer. Momenteel bieden al 60 Nederlandse gemeenten diverse bedrijven een gratis startabonnement aan. Zo ook alle gemeenten verenigd in de Stadsregio Rotterdam. Alle bedrijven in Rijnmond kunnen daarom kosteloos kennismaken met de Milieubarometer.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.