Discover the finest spaces
Delen

Spectaculaire evenementenruimte in nieuw Hotel Nassau Breda

Hotel Nassau Breda is sinds deze week geopend voor publiek. Het luxe lifestyle hotel hield het concept nog erg geheimzinnig. GreaterVenues kreeg alvast een sneak preview in deze prachtige nieuwe locatie en liet zich verrassen door de styling en de ongekende evenementenruimte.

Hotel Nassau Breda is gevestigd in een historisch kloostercomplex in het centrum van Breda. Het gebouw kreeg na jarenlange verwaarlozing een nieuw leven als luxe hotel – met de ambitie om het eerste vijfsterrenhotel van Brabant te worden. Met 95 hotelkamers, 5 meeting & boardrooms, het prachtige restaurant Liefdegesticht en één van de meest spectaculaire evenementenruimtes van zuid Nederland, in de volledig verbouwde Kapel.

“Hier kan iedereen zondigen aan en genieten van de schuldige en onschuldige geneugten van het leven”

20160502_114246 (2)

Nothing to confess

Bij het ontwerp van het nieuwe luxe hotel is een mooie mix gemaakt tussen klassieke en moderne architectuur. Oude glas-in-loodramen en muurschilderingen worden afgewisseld met ‘nieuwe’ kloosterelementen. Zo komen de bogen van het gewelfde plafond in de kapel terug als motief op muren en bekleding, en zien we de patronen van het glas-in-lood terug op de vloerbedekking.

Pauline Brinkman vertelt namens het hotel: “De basis van het hotel is de historie. Het pand waarin we zitten is echt een cadeau. Hoe mooi is het dan als we die historie de kracht laten zijn van het hotel? Het motto van het hotel is daarom ‘Nothing to confess’. Hier kan iedereen zondigen aan en genieten van de schuldige en onschuldige geneugten van het leven. Onze gasten komen niet naar Hotel Nassau Breda om te slapen, maar om dromen te beleven.”

IMG_7602 (2)

Verleiding

De thema’s ‘verleiding’ en klooster komen telkens terug in de decoratie, vaak op subtiele wijze, en soms iets minder subtiel. Prachtig voorbeeld zijn de sensuele portretten van nonnen, die in het hele gebouw terugkomen. Of de biechtstoel waarin een boek ligt om reviews achter te laten.

Pronkstuk tijdens de soft-opening van het hotel is de Kapel, met een imposant hoog en gewelfd plafond. Tien plafondhoge glas-in-loodramen, een prachtige nieuwe tegelvloer, en dat alles op sfeervolle wijze uitgelicht. Achterin de Kapel zit het Kapittel, een unieke ruimte voor private dining of speciale bijeenkomsten, achter een hoge glazen wand.

Hotel Nassau Breda opent in september dit jaar officieel haar deuren. Het hotel is aangesloten bij het luxe label Autograph Collection van Marriott, en maakt voor reserveringen gebruik van het Marriott boekingssysteem.

20160502_121341 (2)

20160502_115124 (2)

Autograph_Breda_Salon_View_01

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.