Discover the finest spaces
Delen

Spant! voortaan volledig CO2-neutraal

Spant! werkt sinds vorig jaar volledig CO2-neutraal. De Bussumse theater- en congreslocatie locatie werkt sinds 2012 aan het verminderen van uitstoot. Door energiebesparende maatregelen en het compenseren van de uitstoot is het gebouw nu volledig CO2-neutraal. Opdrachtgevers van evenementen bij Spant! doen hier hun voordeel mee, zo meldt de evenementenlocatie, omdat er voor hen geen kosten verbonden zijn aan het CO2-neutraal organiseren van bijeenkomsten.

“Opdrachtgevers van evenementen bij Spant! doen hier hun voordeel mee, omdat er voor hen geen kosten verbonden zijn aan het CO2-neutraal organiseren van bijeenkomsten”

 

Carbon footprint

De CO2 emissie is vanaf meetjaar 2012 in kaart gebracht door de organisatie PuurTec in een zogenaamde ‘carbon footprint’. Tevens heeft PuurTec een milieu besparingsonderzoek gedaan. In de onderzoeksresultaten zijn diverse besparingsadviezen opgenomen, die allemaal zijn opgevolgd. Zo legde Spant! vorig voorjaar 70 zonnepanelen op het dak. In 2015 zal PuurTec opnieuw een besparingsonderzoek uitvoeren. De doelstelling is om de energie uitstoot met 37 % te verminderen.

Spant! investeert het bedrag dat de niet te vermijden CO2 uitstoot compenseert, in projecten die elders in de wereld bijdragen aan maatschappelijke verbetering. Eén daarvan is een project in Ghana waarbij de lokale bevolking wordt gestimuleerd om over te gaan op efficiënte ‘cook stoves’ waarmee de CO2 uitstoot aanzienlijk minder wordt. Spant! werkt hiervoor samen met de organisatie Climex.

 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.