Discover the finest spaces
Delen

Sneak preview: Room Mate Bruno in Rotterdam

Rotterdam is weer een nieuwe hotspot rijker – althans bijna. Hotel Room Mate Bruno opent eind juni haar deuren en is een kleurrijk hotel en eventlocatie zoals we die in Rotterdam nog niet hadden. Bruno heeft 217 kamers, 9 verschillende vergaderzalen, een restaurant, een event hall en een grote foodhal waar je kunt proeven van lokale en internationale delicatessen. De locatie: het monumentale Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier. GreaterVenues had de eer om als een van de eersten een blik binnen te werpen in dit spectaculaire project!

Room Mate is een Spaanse hotelketen met wereldwijd 23 hotels. In Nederland kennen we het alleen van het Room Mate Aitana in Amsterdam, gelegen aan het IJ. Maar als je daar nooit bent geweest is het niet erg voor je begrip van dit verhaal: qua sfeer en uitstraling is Bruno compleet anders dan alle vorige hotels van de keten, net zoals alle vorige hotels ook weer compleet anders zijn dan de rest. Room Mate Hotels heeft namelijk een fijne filosofie. Normaal gesproken beperkt je verblijf in een hotel zich tot slapen en weer weggaan. Room Mate Hotels pakt dat juist anders aan en wil zich onderscheiden met een inrichting die niemand onverschillig laat, die uitnodigt om er tijd in door te brengen en waarbij het voelt alsof je in het huis van een vriend logeert.

Room Mate Bruno

En die vriend is in dit geval Bruno: een kapitein die de zeven wereldzeeën heeft bevaren. Met dat uitgangspunt werkte interieurontwerpster Teresa Sapey aan een spectaculair interieur, vol subtiele verwijzingen naar het nautische thema. Zo vormen specerijen een passende decoratie in het restaurant en komen de astronomische elementen van de zeevaart terug in de hotelkamers. Het meest spectaculaire detail bevindt zich op het plafond in de gangen: honderden meters aan behang, bedrukt met oude Nederlandse zeekaarten zijn hier minutieus aan elkaar bevestigd en vormen een indrukwekkend lijnenspel.

Pakhuismeesteren is een imposant gebouw vanaf de straatkant. Het voormalige theepakhuis neemt een geheel huizenblok in op de Wilhelminapier. Maar kijk je omhoog, dan doet dit gebouw uit de jaren ’40 van de vorige eeuw bijna minuscuul aan tussen het moderne architectonische geweld als buurman De Rotterdam van Rem Koolhaas. Toch blijkt dit juist hét wapenfeit in het ontwerp van Room Mate Bruno: in plaats van neer te kijken op de stad, torenen de gebouwen om je heen boven je uit en beleef je vanaf hier Manhattan aan de Maas in zijn volle glorie. En dat beleven van die skyline doe je hier overal, doordat vrijwel iedere ruimte boven de begane grond – inclusief de meeste suites – wel een eigen terras of balkon heeft.

Mogelijkheden voor events

Op zakelijk gebied heeft Room Mate Bruno veel te bieden. Op de begane grond komt een grote eventhall (400 m²) die multifunctioneel inzetbaar is en ligt het ontbijtrestaurant, dat buiten het ontbijt gesloten is voor publiek – en dus ’s middags en ’s avonds in zijn geheel beschikbaar is voor groepen. Denk hier aan private dining of een geheel verzorgde lunch op aanvraag.

Bovenin het hotel, op de vierde etage, vinden we vier vergaderzalen. De ruimten zijn slim ingericht, zowel te gebruiken met kleine groepen als aan elkaar te koppelen voor groepen tot 120 personen. Aan beide zalen ligt een terras, maar een verdieping hoger vinden we ook nog het ruime dakterras met uitzicht over de Cruise Terminal en daarachter de Maas. Op de derde etage vinden we nog vijf zalen, die gelijk zijn qua interieur.

Uniek is het dak van Bruno, dat aan de binnenkant een soort binnenplaats vormt tussen de executive kamers en familiekamers. Door het gebruik van hout voelt het alsof je op het dek staat van een schip. Mooi worden de mogelijkheden voor events als je kijkt naar de executive kamers, maar liefst twaalf op een rij, elk met een eigen terras die aan elkaar te koppelen zijn. Hoe gaaf is het om de hele rij af te huren en hier je eigen balkonfeest te geven? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Foodhal die op de begane grond komt en de patio op de eerste etage, onder een hoog glazen dak.

Hoewel Bruno op het moment van ons bezoek nog vrijwel geheel in de steigers staat, is de verwachting dat het hotel op 25 juni voorzichtig haar deuren kan openen. En hoewel op veel plekken nog hard wordt gewerkt om alles af te krijgen, spatten de kleuren ons al tegemoet en zien we al helemaal hoe deze locatie gaat bruisen. Room Mate Bruno is nu al één van de meest opvallende nieuwe locaties die we dit jaar zagen. We kunnen niet wachten tot de officiële opening!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.