Discover the finest spaces
Delen

Sneak Preview: Eerste indruk nhow Amsterdam RAI

Wie onlangs over de ring A10 reed, heeft waarschijnlijk wel de nieuwe hoteltoren van nhow Amsterdam RAI zien verrijzen. Het hotel bestaat straks uit drie op elkaar gestapelde punten, waarvan de buitenste muren van de onderste inmiddels staan. Hoewel we nog moeten wachten tot het eerste kwartaal van 2020 kreeg GreaterVenues vast een exclusieve preview in het nieuwe nhow Amsterdam RAI… En we mogen alvast de eerste tekeningen tonen van het spectaculaire interieurontwerp!

En spectaculair wordt het nieuwe Amsterdamse hotel… Het gebouw, dat is ontworpen door Rem Koolhaas van OMA, is geïnspireerd op de beroemde reclame-zuil ‘Het Signaal’ bij RAI Amsterdam. Het gebouw bestaat uit drie op elkaar gestapelde punten, die in totaal 91 meter hoog worden, met 25 verdiepingen en 650 hotelkamers. Maar ook het interieurontwerp is absoluut indrukwekkend te noemen.

Multicultural Hub

Trouw aan de filosofie van nhow – het creatieve merk van NH – krijgt ieder hotel een geheel eigen thematiek. In Amsterdam wordt het thema ‘Multicultural Hub’, waarbij met name wordt verwezen naar de zes windrichtingen waarmee Amsterdam als echte handelsstad van oudsher zaken doet. Die zes windrichtingen zijn op hun beurt een knipoog naar de hoeken van de op elkaar gestapelde ‘blokken’. Door de drie op elkaar liggende driehoeken wijst het gebouw in vele richtingen en symboliseert het zo de diversiteit van het verleden, het heden en de toekomst van de stad Amsterdam.

Het ontwerp van de kamers is geïnspireerd op de zes windrichtingen waarnaar de hoeken van het gebouw wijzen: zuid, oost, noord, zuidwest, zuidoost en noordwest. Zo is de eerste ‘preview’ hotelkamer die we alvast mogen bezichtigen helemaal Oosters ingericht, met een opvallend Aziatisch kleurenpalet en met papieren lampionnen als decoratieve lamp. Helemaal kleurrijk worden de publieke ruimtes, vol kleurrijke kunstwerken en verwijzingen naar bekende internationale symbolen. Zoals mandala’s uit India, Mexicaanse ‘Día de Muertos’ doodshoofden of kersenbloesem uit Japan: alle symbolen komen terug in een moderne, internationale setting. Het interieur design is ontworpen door NEXT Architects in samenwerking met GLG/MVSA Architects.

Zakelijke bezoeker

De hotelkamers komen te liggen in de drie puntvormige blokken, maar in de verdiepingen tussen deze bouwlagen komen publiek toegankelijke ruimten. Voor de zakelijke gast is de bovenste verdieping het meest interessant. Hier worden op 91 meter hoogte een restaurant en skybar ingericht, en komen ‘onconventionele meeting ruimtes’. Over de vorm van de meeting ruimtes zal later meer bekend worden, maar duidelijk is dat ze qua kleur en karakter niet zullen onderdoen voor de rest van het hotel! Onder het hotel wordt inmiddels de laatste hand gelegd aan een parkeergarage die ruimte biedt aan 200 auto’s.

Inmiddels ronden de bouwers de tweede laag af. Naar verwachting opent het hotel haar deuren in het eerste kwartaal van 2020.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.