Discover the finest spaces
Delen

Sneak Preview: Bij LOF kom je ogen tekort

VRIJ in Culemborg was het afgelopen jaar een van de meest verrassende nieuwe locaties in het midden van het land. De locatie krijgt in januari 2017 een groter broertje, genaamd LOF. Een voormalige kerk in het Betuwedorp Rhenoy wordt momenteel grondig verbouwd en voorzien van een stijlvol, licht interieur. GreaterVenues kreeg alvast een blik achter de schermen van deze aankomende hotspot voor events!

Een artist impression of rendering is er niet, er is alleen een plattegrond. Zoveel vertrouwen heeft locatiehouder Moniek Spruit in haar team van architecten, dat eerder ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van VRIJ in Culemborg. “Zij zijn waanzinnig creatief, artistiek en heel goed met materialen en kleuren. Bij VRIJ krijgen we bijna wekelijks de vraag welke kleuren we hebben gebruikt, zo bijzonder is dat geworden. Hier gaat dat ook gebeuren: je ziet het al aan de lichtkoepels, die van binnen goudkleurig zijn geschilderd. Het spreekt nu al veel meer, en als het af is kom je helemaal ogen tekort. Wij geven de architecten van Tokohome eigenlijk carte blanche.”

Exclusief

Moniek Spruit opende in het najaar van 2015 samen met haar partner en compagnon Stefan Kroezen de locatie VRIJ in Culemborg, gelegen op een schitterende plek in de Betuwe op het terrein van een voormalig fruitbedrijf. De boerderij werd gerenoveerd tot een duurzame, vrijwel energie neutrale high-end vergader- en trainingslocatie. “De kwaliteit staat voorop bij alles wat we doen. Het gaat ons niet alleen maar om de marges. Het moet goed zijn. Je bent altijd alleen, hebt de locatie exclusief voor je eigen gezelschap. Je hoeft je niet druk te maken wat je wel en niet kan zeggen bij de afsluitende borrel. We zien nu na een jaar dat mensen graag bij ons terugkomen en dat is super leuk om te zien.”

Met LOF openen de twee in korte tijd dus hun tweede locatie, die net even een maatje groter is dan VRIJ. “Deze plek kwam vrij en wij zagen eigenlijk meteen al mogelijkheden. Het ligt midden in Nederland, vlakbij de A2 en toch landelijk, en het heeft tot 200 parkeerplekken op eigen terrein. VRIJ loopt zo goed, dat we precies weten wat we hiermee kunnen doen. Voor groepen van boven de honderd personen wordt het daar krap, maar die kunnen hier heel goed terecht. Zo moet je het zien: het is een broertje of zusje van VRIJ.”

LOF Rhenoy

[De lichtkoepels werden van binnen goudkleurig geschilderd]

Geen labels

Binnen heeft LOF een grote open ruimte, met hoge glazen wanden en vier dakkoepels. De balustrade in dit gedeelte wordt omgebouwd tot bar, mooi als plek voor afsluitende borrels of als buffet. Aan de balustrade grenst een aparte ruimte die kan worden ingezet voor lunch, diners of als break-out ruimte.

Zonder tekeningen is het misschien lastig om te zien hoe de locatie precies wordt. Maar dat is eigenlijk ook wel goed, vertelt Moniek. “We willen uitstralen dat LOF is wat jij wil dat het is. Wil jij dat het een congreslocatie is, dan is het dat. Wil jij dat het een feestlocatie is voor je jubileum, dan is het een feestlocatie. We plakken er geen label op. Alles kan, alles is maatwerk, net als bij VRIJ. We doen niet aan arrangementen. Vertel maar wat je wilt bereiken en wat je wilt neerzetten.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.