Discover the finest spaces
Delen

Eerste blik binnen in nieuw Singer Laren

De leden en relaties van het Genootschap voor Eventmanagers hadden de primeur, maandag 10 juli. Zij kregen tijdens de jaarlijkse zomerborrel de eerste blik binnen in het gloednieuwe Singer Laren. Na een verbouwing van bijna twee jaar zijn het nieuwe theater en de nieuwe entree voor het museum, theater en beeldentuin zo goed als klaar. De officiële opening vindt plaats in de eerste week van september dit jaar.

Hoewel de laatste hand nog wordt gelegd aan de beeldentuin en de daktuin, voor het project speciaal ontworpen en aangelegd door landschapsarchitect Piet Oudolf, opende Singer Laren deze week alvast haar deuren voor een sneak preview. En de locatie is volledig veranderd. Waar het theater voorheen onopvallend tussen de rest van Laren stond, verrijst nu een opvallend strak en modern gebouw, dat met hoge glazen wanden transparant oogt en toch mooi past in de omgeving door de lijnen en het gebruik van hout.

Het nieuwe Singer Laren

Wat is er zoal gebeurd tijdens de verbouwing? Singer Laren bestaat uit een bijzondere combinatie van enerzijds een museum, en anderzijds een theaterzaal. Daartussen bevindt zich een fraaie klassieke villa – eens het woonhuis van de familie Singer. Bij de verbouwing werd de villa gerenoveerd en is het oude theater tegen de vlakte gegaan. Op die plaats is een gloednieuwe theaterzaal gebouwd en een ruime en transparante foyer die de nieuwbouw met de villa verbindt. De oude bakstenen buitenwand van de villa blijft door het glas van de foyer ook van buitenaf zichtbaar.

De Grote Foyer, zoals een deel van de nieuwbouw wordt genoemd, is in combinatie met de villa ruim genoeg voor ontvangsten van 40 tot 400 personen. Door de foyer kom je op het terras met uitzicht op de beeldentuin, samen geschikt voor recepties tot 650 personen. In oktober dit jaar zal de beeldentuin worden aangelegd met wandelpaden en borders; de daktuin is deze week beplant.

Houten theaterzaal

Fraai in de nieuwbouw is het gebruik van eikenhout, dat naarmate je dichterbij de theaterzaal komt steeds prominenter naar voren komt. Als je de trap oploopt richting zaal prikkelt de geur van vers geschaafd hout het reukorgaan. Hoogtepunt volgt als je de theaterzaal binnenloopt, en de zaal voor je oprijst die vrijwel volledig uit eikenhout is opgetrokken. Hout in de wanden, hout in de vloer, hout in het balkon en op het plafond. Het geeft de ruimte een warme en intieme uitstraling, maar is met name ook erg goed voor de akoestiek. De zaal biedt plaats aan 400 stoelen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.