Discover the finest spaces
Delen

Bekijk hier de eerste beelden van het nieuwe Zalmhuis in Rotterdam

In een ver verleden was Het Zalmhuis in Rotterdam het epicentrum van de Nederlandse zalmvisserij. Vandaag de dag is het markante paviljoen aan de oever van de Nieuwe Maas een beroemde locatie – zij het interieur enigszins ingehaald door de tand des tijds. In dat laatste komt verandering, nu de nieuwe eigenaar Hell’s Kitchen Horeca Groep het Zalmhuis nieuw elan inblaast. Het vernieuwde Zalmhuis opent zijn deuren in februari 2020, maar GreaterVenues mag alvast de eerste beelden delen. De eerste indruk belooft  heel veel goeds..

Het Zalmhuis is een locatie met een unieke geschiedenis, op de plek waar eens de grootste zalmafslag van ons land was gevestigd. Het opvallende paviljoen heeft een unieke locatie aan het water en de ring van Rotterdam, zodat het perfect bereikbaar is per auto, maar ook per watertaxi. Het gebouw heeft een opvallende art nouveau stijl, wat de locatie van binnen een historische grandeur en ambiance geeft. En doordat het gebouw op palen staat, heb je een geweldig uitzicht over het water – zeker vanaf de terrassen die rondom het paviljoen lopen. De nieuwe eigenaar Hell’s Kitchen Horeca Groep benut al die kwaliteiten en het unieke verhaal achter de locatie en versterkt ze met een gloednieuw concept en interieur.

Bijzondere evenementenlocatie

Het Zalmhuis bestaat uit vier zalen, waaronder het bekende Grand Café – te zien op bovenstaande artist impressions. Het Grand Café is het middelpunt van de locatie, zowel qua positie als qua stijl. Het interieur heeft een weldadige mix van luxe elementen als messing en marmer, comfortabele banken en stoelen bekleed met zachte stoffen in warme kleuren en veel groen. De overige drie zalen in het Zalmhuis zijn elk een afgeleide hiervan.

De Grote Zaal krijgt bijvoorbeeld een wat ingetogener versie qua kleurgebruik. Door lichtere tinten en minder uitbundige stoffen kun je deze ruimte goed aankleden in de beoogde sfeer voor een event. Deze grootste ruimte is gelegen op de bovenste verdieping van het paviljoen, met prachtige glas-in-lood plafonds en rondom ramen waardoor je een geweldig uitzicht hebt over het water. De Grote Zaal is geschikt voor borrels met groepen tot 300 personen, grote diners, maar het is ook een schitterende setting voor een congres of presentatie.

In de Private Dining ruimte wordt de nieuwe stijl juist krachtiger neergezet. Met diepe, warme kleuren en een nadruk op materialen als messing en marmer krijgt deze ruimte een weldadige luxe uitstraling. In de Orangerie, tot slot, ligt de focus op de groene tinten uit het kleurenpalet om het zo beter te laten aansluiten met aangrenzende tuin. In die mooie groene tuin kun je straks heerlijk buiten borrelen of barbecueën. Elke andere ruimte in het Zalmhuis heeft een eigen terras, met uitzicht op het water.

Het Zalmhuis

Het Zalmhuis beschikt over diverse ruimten voor verschillende groepsgrootten, maar is ook in zijn geheel af te huren. Je kunt er dan terecht voor feesten tot 1000 personen of een groot diner met groepen tot 500 gasten. Het maakt de locatie heel erg geschikt voor ‘company festivals’, vertelt eigenaar Herman Hell. “Doordat we zoveel binnen- en buitenruimte hebben, kunnen we hier heel goed evenementen met een festivalopzet maken. In het Grand Café komt bijvoorbeeld een food court, en in elke ruimte vind je een activiteit of workshop. Dat werkt goed bij congressen, maar dat kan ook bij bedrijfsdagen of familiedagen.”

Niet alleen het interieur is straks weer helemaal van deze tijd – ook het concept van de keuken krijgt een mooie nieuwe invulling met een knipoog naar het roemruchte verleden van het Zalmhuis. Herman Hell: “Je kunt hier straks terecht voor heerlijke oesters, sushi en verse vis, en we hebben ook heel goed vlees op de kaart. Maar onze specialiteit wordt zalm. We hebben twee van de beste zalmen ter wereld, de door Eskimo’s lijngevangen Keta zalm en de biologische Schotse Wester Ross zalm. Die laatste roken we ter plekke in ons eigen rookhok.” Zo herstelt het Zalmhuis een oude traditie, en komen hier straks weer mensen van heinde en verre naartoe om te genieten van de beste zalm.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.