Discover the finest spaces
Delen

Sneak preview van uitbreidingsplannen vergaderlocatie Hoeve Rosa

Melkveebedrijf en vergaderlocatie Hoeve Rosa in Sevenum gaat in de zomer van 2020 uitbreiden en daarnaast wordt het erf heringericht. Er komt een nieuw gebouw bij met hierin een aantal nieuwe vergaderzalen. Daarnaast komt er veel groen rond de gebouwen met de oude binnenplaats uit 1910 als centraal middenpunt. Hoeve Rosa 2.0 moet een groene oase worden middenin de drukte van industriegebied Greenport Venlo en kassengebied Californië. 

Reden voor de vernieuwing is de verkoop van het melkveebedrijf dat naast de twee bestaande vergaderzalen ligt. “Door de uitbreiding van veel logistieke bedrijven in de buurt is er geen plek meer voor onze weilanden en bedrijf. Daarom hebben we het moeten verkopen aan Greenport Venlo. Er blijft nog wel zo’n vijf hectare erf over waar we blijven wonen en ons puur willen focussen op de vergaderzalen”, legt Yvonne Kersten van Hoeve Rosa uit. Het melkvee verhuist naar Velden waar Yvonne en haar man Fons samen gaan werken met een andere melkveehouder.

Hoeve Rosa, Sevenum
Tekening van hoe het vernieuwde Hoeve Rosa moet gaan worden. Beeld: Hoeve Rosa

Hoeve Rosa

Het bijzondere aan vergaderlocatie Hoeve Rosa is dat je elkaar midden op het platteland tussen de koeien ontmoet. Yvonne: “Als de koeien straks verhuist zijn, is dit natuurlijk niet meer zo. Daarom gingen we op zoek naar een nieuw ‘unique selling point’. Voor Hoeve Rosa 2.0 denken we aan veel groen, veel bomen, wandelpaadjes, zitbankjes, water, schapen en toch nog een paar koeien voor het echte Hoeve Rosa gevoel.”

Het nieuwe gebouw moet modern en multifunctioneel worden zodat er verschillende soorten meetings georganiseerd kunnen worden. Voor nu is het de bedoeling dat vanaf juli 2020 de sloop van de silo’s, stallen en erfverharding gaat beginnen. Wanneer dat klaar is, willen Yvonne en Fons het liefste meteen starten met het herinrichten van het erf en de nieuwbouw. Dus in de loop van 2020 kunnen de eerste gasten waarschijnlijk van de nieuwe vergaderzalen gebruik maken.

Hoeve Rosa 2.0 moet groene oase worden middenin de drukte van de industrie

Vergaderzalen

Hoeve Rosa heeft nu twee vergaderzalen. De grootste ruimte is De Weidekamer die zowel een beneden- als bovenverdieping heeft. Er zijn beneden vier grote tafels en drie hoge tafels waardoor er ruimte is voor zo’n 32 personen. Boven kun je met grotere groepen tot vijftig personen terecht. Deze ruimte is hierdoor erg geschikt voor trainingen en presentaties.

Sinds 2015 is daarnaast De Beemd te huur voor vergaderingen tot zo’n veertien personen. Naast de grote vergadertafel is het ook mogelijk om even te relaxen in de zithoek met bank of bij de twee hogere tafels met krukken. Genoeg mogelijkheden dus voor een break-out moment.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.