Discover the finest spaces
Delen

Sneak preview: nieuw evenementenschip Blue Rhapsody

Blue Rhapsody, de derde varende evenementenlocatie van eventrederij Constant in Beweging, moet het vlaggenschip van het bedrijf gaan worden. Met twee verdiepingen vol lounges, een podium, verschillende bars en een eigen keuken wil de Arnhemse rederij een totaalpakket bieden. Er wordt nog flink gebouwd aan het schip, dat naar verwachting in mei 2019 gaat varen, maar wij vroegen alvast wat we ongeveer kunnen verwachten. 

Het casco van de Blue Rhapsody is gebouwd in Servië door scheepsbouwers Vahali en werd eind juli naar Nederland geduwd. Het schip ligt nu in de Vahali werf in Gendt waar de tweede fase van de bouw plaatsvindt. Vervolgens gaat het naar Heusden, waar Teamco zorgt voor de afbouw en waar de inrichting kan plaatsvinden. “Het bijzondere aan dit schip is dat het echt als evenementenlocatie is ontworpen. Dat is vrij uniek want meestal worden bestaande schepen omgebouwd. Zo is bijvoorbeeld gekozen voor een hoger plafond, zodat alles ruim en groot aanvoelt” vertelt Eric van der Zwaluw van Constant in Beweging.

Constant in Beweging

Zoals ook in de video hierboven te zien is, kom je op de eerste verdieping binnen bij de receptie. Van der Zwaluw: “Hier ontvangen we alle gasten en er is ook een Led Wall waarop bijvoorbeeld informatie over het event of congres te zien is. In de neus van het schip vind je een warme loungeruimte met open haard en de trap naar de toiletten en garderobe.” De rest van de eerste verdieping is een grote zaal met een podium in het midden van de ruimte. “Iedereen kan dus lekker om het podium heen komen te staan tijdens een feest. De ruimte kan natuurlijk ook totaal anders ingedeeld worden met rijen stoelen om het podium heen wanneer er bijvoorbeeld een presentatie wordt gehouden. Alle techniek hiervoor is standaard aan boord aanwezig en wordt door ons verzorgd.”

Op de tweede verdieping draait het om uitzicht. Vanuit de vide in het midden kun je naar beneden op het podium kijken en door de grote ramen die van vloer tot plafond lopen naar het uitzicht buiten. “Eigenlijk wordt er bij elk evenement wel gevaren want dat is wat een eventschip bijzonder maakt. Daarom is er in het ontwerp veel aandacht geweest voor het contact met de omgeving”, legt Van der Zwaluw uit. “Ook zijn er op de tweede verdieping twee lounges met een totaal andere sfeer. Zo ontstaan er allerlei gezellige plekjes en heb je nooit het idee met honderden mensen op een schip te zijn. Verder kan ervoor gekozen worden om bijvoorbeeld beneden het feest te doen en boven te dineren. We hebben een volledig ingerichte keuken aan boord waardoor we met onze eigen brigade kunnen zorgen voor een culinaire invulling.”
Het topdek is natuurlijk de plek om even een frisse neus te halen en ook te genieten van de omgeving. Ook hier zijn zitjes en er is een bar.

Op Blue Rhapsody is plek voor maximaal 600 personen. Het is ook mogelijk om alleen een bepaalde verdieping te gebruiken wanneer de groep uit veel minder mensen bestaat. Je huurt wel altijd het hele schip af. Er kan al geboekt worden, maar Constant in Beweging verzorgt ook rondleidingen voor mensen die eerst een kijkje willen nemen op het schip.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.