Discover the finest spaces
Delen

Sneak Preview: eeuwenoude ruïne wordt evenementenlocatie

De duizendjarige ruïne van Kasteel De Keverberg wordt herbouwd tot unieke evenementenlocatie. De verwachting is dat in september 2013 gestart kan worden met de bouw en dat deze anderhalf jaar in beslag neemt. Met zijn unieke ligging – in hartje Kessel, op een negen meter hoge heuvel, direct aan de maas – is Kasteel De Keverberg straks een unieke trouwlocatie, vergaderlocatie en congreslocatie.

 

 

 

The cultural and historical location will become a full service event venue.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oude ruïne, eigentijdse herbouw
De huidige ruïne blijft volledig in tact. Concreet betekent dit dat alles dat nieuw is, los komt te staan van de ruïne. Op een nieuw fundament worden slanke kolommen geplaatst waarop het dak komt. Dat dak volgt precies het oorspronkelijke dak uit 1450 maar kent in plaats van kleine dakkappellen, grote glazen vensters. Dit dak komt voor het oog zwevend op het kasteel te liggen en wordt van leien gemaakt. Op de binnenplaats blijft de sfeer van een binnenplaats behouden door er een glazen dak boven te plaatsen. Daardoor is er overdag heerlijk daglicht en kunnen de gasten in de avond feesten onder de sterrenhemel.

Zakelijke en particuliere verhuur
Het indrukwekkende kasteel en de omliggende tuin bieden zowel zakelijk als privé tal van mogelijkheden. Om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn, wordt er samengewerkt met diverse huiscateraars, evenementenbureaus en hotels in de regio.  Na de grootschalige herbouw zal het mogelijk zijn om bij de Keverberg te vergaderen, een training of een congres te organiseren.  Maar ook een diner met relaties, een productpresentatie of personeelsfeest zijn straks mogelijk bij Kasteel De Keverberg. Diverse zalen van groot tot klein bieden de mogelijkheid om op elke schaal de historie van Kasteel de Keverberg te beleven.

Kasteeltuin
Naast de herbouw van het Kasteel zal ook begonnen worden aan het vernieuwen van de Kasteeltuin. De meest opvallende aanvullingen op de bestaande tuin zijn het Maasterras, een amfitheater en de historische tuin. Aan de voorzijde van het kasteel wordt het niveau bovenaan de trappen gelijk gemaakt richting de Maas. Hier komt een groot maasterras. Op een nog nader te bepalen plaats wordt een amfitheater aangelegd dat plek biedt aan honderd tot honderdvijftig personen. Op het voorplein van De Keverberg, op de plek waar ooit de tiendschuur stond, komen parkeerplaatsen voor zowel fietsen als voor auto’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De historie van Kasteel de Keverberg
Kasteel De Keverberg is het belangrijkste cultuurhistorische gebouw voor Kessel, maar ook voor de wijde omgeving. Dit duizendjarige monument heeft het ontstaan en de ontwikkeling van de gehele regio mede bepaald. De ligging in het hart van het dorp én aan de maas zorgt voor een uitzonderlijke ambiance. Uit historisch onderzoek is gebleken dat in de motte restanten aanwezig zijn van een burcht die gebouwd moet zijn in de negende eeuw. Het betrof hier muren van twee meter dik gemaakt uit oersteen en maaskeien met daarop een vierkante houten woontoren van vijftien meter. Na gedeeltelijke afbraak zijn de restanten opgevuld met zand, waardoor een plateauheuvel van negen meter hoogte ontstond. Het huidige kasteel is vermoedelijk deels gebouwd in de twaalfde eeuw toen een toren en een mergelstenen ringmuur met weergang op bogen aan de binnenzijde werden aangelegd. Binnen de ringmuur is in de dertiende eeuw een zaal gebouwd met daaraan een poorttoren. Vervolgens bouwde men in 1325 aan de noordoostzijde buiten de ringmuur een vierkante donjon. Rond 1400 werd nog een nieuwe poorttoren gebouwd aan de zuidoostzijde, de zogenaamde Maastoren. In de loop der eeuwen werden nog een aantal gebouwen opgericht binnen de muren van het kasteel.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.