Discover the finest spaces
Delen

Slim initiatief van evenementenlocatie Rebelle: ‘Pop-up jouw restaurant’

Ga je deze zomer een hapje eten in Maastricht? Dan is er een goede kans dat je tafel in evenementenlocatie Rebelle staat gedekt. De locatie in de Augustijnenkerk in het hart van Maastricht komt met een briljant idee: ze stelt haar vele vierkante meters ter beschikking aan horeca-ondernemers, die het in de maanden juni, juli en augustus kunnen gebruiken als plaatsvervangende restaurantruimte. Zo kunnen restaurants hun gasten ontvangen in een locatie met voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden.

“In de evenementensector zal het nog enige tijd duren voor wij weer volledig operationeel kunnen zijn”, zo meldt de locatie op haar Facebook pagina. “Maar op dit moment hebben wij uiteraard wel de ruimte en m2’s en dus de mogelijkheid om lunches en diners te organiseren in de maanden juni, juli en augustus.”

Vaste opstelling, vast menu

Het idee is dat elke dag een andere horeca-ondernemer de locatie huurt, volledig ingericht met tafels en stoelen, en die dag zowel lunch als diner verzorgt á 100 couverts. Gasten schrijven in via ticketing en krijgen een vast menu voor een vaste prijs. “Elke dag stellen wij onze locatie beschikbaar aan een andere horeca ondernemer, waardoor deze onderneming extra omzet kan genereren door middel van extra capaciteit! Zo kunnen we toch samen voor een vorm van omzet zorgen, die bijdraagt aan de continuïteit van onze bedrijven.”

De locatie laat weten de berichtgeving nauwlettend te volgen zodat aan alle eisen wordt voldaan. “Voorschriften van het RIVM zijn heilig (zeker in onze kerk).”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.