Discover the finest spaces
Delen

Sir Adam opent in Amsterdam

SIR opent een tweede hotel in Amsterdam, Sir Adam, gevestigd op de eerste acht verdiepingen van de iconische A’DAM Toren. De toren huisvest bekende bedrijven uit de muziekindustrie. “We hebben een aantal van Europa’s grootste muziektalenten als onze buren, dus was het vanzelfsprekend om een ruimte te creëren die hier niet alleen goed op aansluit, maar diezelfde energie ademt,” zegt SIR-oprichter en eigenaar Liran Wizman.

Het nieuwe urban boutique hotel van SIR – met uitzicht op het IJ en het historisch centrum van de hoofdstad – telt 108 kamers, diverse horecagelegenheden en meeting- en eventfaciliteiten. Het interieur is kleurrijk en industrieel chicue ontworpen door designstudio ICRAVE uit New York.

“Het was een genoegen om voor de selectie van de kunst in het hotel samen te werken met lokale, opkomende kunstenaars”, vertelt Jesse MacDougall, Director of Strategy and Brand Developtment van ICRAVE. “Met name het dynamische duo Telmo & Miel hebben fantastisch werk geleverd met een muurschildering van een androgyne cyborg en Floor Bijkersma heeft twee lenticulaire composities gemaakt op de bar en de receptiedesk.”

Ontmoetingsplaats

De hotelkamers, inclusief de suite, zijn voorzien van een bluetooth platenspeler met vinyl platen en een gitaar. Door de ruwe betonpilaren en het plafond te laten voor wat ze zijn, komt de originele staat van de monumentale toren tot zijn recht. In de grote raampartijen, die van de vloer tot het plafond lopen, wordt door middel van zwevende bureaus en banken een verlengstuk van buiten naar binnen gecreëerd.

Als vervanger van de traditionele lobby introduceert Sir Adam The Hub: een centrale plek om samen te werken, met een muziekbibliotheek waar een grote collectie aan platen ligt om beluisterd te worden. Het is een sociale ontmoetingsplaats voor creatievelingen, Amsterdammers en internationale reizigers. Vanuit The Hub kijken gasten uit op de THE BUTCHER Social Club, een gastronomische burger bar in huiskamersferen. In deze ruimte zijn regelmatig liveoptredens en nachtelijke DJ-optredens en beschikt over een 360 graden bar en terras, ook met uitzicht op het IJ.

The Beergarden & The Studios

Via een wenteltrap is The Hub verbonden met een panoramisch dakterras, waar The Beergarden en The Studios zich bevinden. The Studios is een werkplek met een industrieel uiterlijk en uitzicht over het historische centrum van Amsterdam. The Beergarden is een evenementenruimte met zonnedek, bar en vier jacuzzi’s. Deze ruimtes bieden gecombineerd een feestruimte die geschikt is voor meer dan 200 gasten.

Sir Adam is het tweede SIR hotel in Amsterdam en de derde in de collectie. Met de opening van Sir Albert in ‘De Pijp’, vestigde SIR zich in 2013 in Amsterdam. Eind 2016 opende de keten Sir Savigny in Berlijn. In 2017 openen nog twee locaties de deuren, waaronder Sir Nikolai in Hamburg en Sir Joan op Ibiza.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.