Discover the finest spaces
Delen

Sint Aegtenkapel Amersfoort wordt evenementenlocatie Staeg

De monumentale Sint Aegtenkapel in het centrum van Amersfoort is sinds begin deze maand beschikbaar voor allerlei soorten evenementen. De nieuwe beheerder, ondernemer Joram Albus, wil een bruisend cultureel centrum maken van de kapel onder de naam Staeg. De klassieke concerten die theater Flint er sinds 1985 organiseert, blijven gewoon bestaan.

Zowel de Benedenzaal als de Bovenzaal zijn af te huren voor bijvoorbeeld recepties, congressen, borrels, bruiloften, begrafenisplechtigheiden, photoshoots of productpresentaties. Door de gewelfde plafonds, hoge ramen met glas-in-lood en een geweldige akoestiek is de sfeer in ieder geval meteen gezet. Staeg werkt samen met verschillende Amersfoortse cateraars en technici tijdens evenementen. Ook begeleidt een locatiemanager bij de voorbereiding en uitvoering van het evenement.

Staeg

De Sint Aegtenkapel is het enige gebouw dat nog over is van het Sint Aagtenklooster. Dit klooster werd in 1379 gebouwd en bewoond door zes ‘Zusters van Sint Aegten’. In de loop der jaren bereide het klooster steeds verder uit en werd in 1410 de kapel erbij gebouwd. Ook kwam er een kerkhof, woongebouwen voor de zusters en een ziekenhuisje. Tijdens de reformatie mocht de kapel niet meer als godshuis worden gebruikt en deed het onder andere dienst als kopergieterij, weverij en stadsmagazijn. In de negentiende eeuw kwam het gebouw weer in het bezit van de Katholieke kerk, maar in de loop der jaren verwaarloosde het erg. Daarom kocht de gemeente Amersfoort de kapel in 1960 en restaureerde het meerdere malen. Sinds 1985 exploiteerde theater Flint de Sint Aegtenkapel en organiseerde er allerlei klassieke concerten.

Ondernemer Joram Albus, die jarenlang hoofd Marketing & Sales was bij Flint, vond het zonde dat de kapel slechts af en toe voor concerten werd gebruikt. Na overleg met de gemeente en Flint nam hij in augustus de exploitatie van het pand over. Naast het verhuur van de zalen voor evenementen wil Albus ook beeldende kunst een podium geven in de kapel.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.