Discover the finest spaces
Delen

Singer Laren maakt zich op voor opening nieuwe Nardinczalen

Na een flinke verbouwing opent Singer Laren deze week haar nieuwe Nardinczalen. In 2018 schonk Els Blokker-Verwer haar hele privékunstcollectie aan het museum en een jaar later startte de bouw van de nieuwe vleugel om de kunst een plek te geven. Met de nieuwe zalen breidt Singer Laren ook haar mogelijkheid voor meetings en events uit.

Met de aanvulling van de vleugel lijkt het complex van Singer Laren compleet te zijn. Samen vormen de vleugel, het museum en de concertzaal een u-vorm. De vele ramen en het tijdloze modernisme sluiten naadloos aan op de huiselijke omgeving van het museum. Op dinsdag 8 maart wordt de zaal officieel geopend door Prinses Beatrix. Sinds vandaag worden bezoekers en voorbijgangers op het plein verwelkomd door een imposant bronzen beeld van kunstenaar Leiko Ikemura.

Meetings en events tussen de Nardinc collectie

Naast de kunstliefhebbers die de Nardinc collectie bezoeken, is de vleugel ook te huren voor zakelijke events. Je vergadert hier letterlijk tussen de kunst of loopt er tussendoor. De Nardinc vleugel heeft vijf zalen, die samen vierhonderd meter beslaan, waarvan de helft nieuw is aangebouwd. In de Tuinkamer is er tijdens een receptie plaats voor 60 personen.

Een uniek element van de nieuwe vleugel is de Lichthapper. “Door de vorm valt er een enorme straal licht de Tuinkamer in,” vertelde Karen Kuhbauch, hoofd commerciële zaken, ons eerder. “De ruimte zelf is wat donkerder, waardoor je het de focus kan leggen op een bepaald onderwerp of een persoon.

Els Blokker-Verwer schonk haar collectie aan het museum en ontving daar een Koninklijke Onderscheiding voor. “Ik vind het heel belangrijk dat de collectie die Jaap en ik met veel liefde, plezier en passie hebben opgebouwd bij elkaar blijft en dat mensen ervan kunnen genieten zoals wij ook hebben gedaan.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.