Discover the finest spaces
Delen

Sfeerverhogende samenwerking EYE en de succesvolle Filmhallen

De programmering van de Parisien Zaal in de nieuwe Filmhallen wordt sinds kort verzorgt door EYE. Zo zijn er onder meer premières en klassiekers te zien als The Birds en Upstream Colour, winnaar Special Jury Prize Sundance. Films die goed passen in de sfeer die de ‘oude’ zaal vandaag de dag nog steeds ademt.

Final Cut
Vandaag opende de art-deco zaal met ‘Final Cut’: Ladies and Gentlemen, een compilatie van zo’n 500 clips uit beroemde films. Een spektakel van Avatar tot The Wizard of Oz.

Sfeerverhogende samenwerking
Naast deze programmering werken EYE en de Filmhallen al enige tijd samen op het gebied van interieur. De bijzondere art-deco inrichting van de originele Parisien-bioscoop was jarenlang in gebruik bij het voormalige Filmmuseum in het Vondelparkpaviljoen en werd geschonken aan de Stichting Trom, speciaal ter decoratie van de Filmhallen. De inrichting maakt onderdeel uit van de Desmet Collectie van EYE, die is toegeschreven aan the Memory of the World Register van UNESCO.

“De bijzondere art-deco inrichting van de originele Parisien-bioscoop werd geschonken aan de Stichting Trom, speciaal ter decoratie van de Filmhallen.”

 

Arthouse succes
Na in anderhalve maand meer dan 30.000 bezoekers getrokken te hebben, lijken de Filmhallen in Amsterdam Oud-West een succes te zijn. Het nieuwe complex van de eigenaars van bioscoop The Movies telt negen zalen, en staat bekend om de vertoning van populaire arthousetitels.

Op 3 november aanstaande vindt de officiële opening van het theater plaats met de vertoning van de Canadese film ‘Mommy’ van regisseur Xavier Dolan. Een week later vormen de Filmhallen het decor voor de wereldpremiere van ‘Wiplala’, de eerste verfilming van een Annie MG Schmidt-boek in tien jaar tijd.

[Foto: de Filmhallen]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.