Discover the finest spaces
Delen

Schipholgans langer op de kaart bij Dutch Design Hotel Artemis

Dutch Design Hotel Artemis blijft voorlopig nog even doorkokkerellen met Schipholganzen en gelukkige wolvarkens. Deze zomer opende iedere zaterdag in het Amsterdamse hotel het pop-up restaurant Organic, waarmee aandacht werd gevraagd voor de problematiek rond de voedselproductie. Het idee: duurzaam, minder belastend, natuurlijk, gezond, lokaal en diervriendelijk voedsel. Het hotel laat weten ook na de zomer door te gaan met dit concept.

Artemis

 

Toekomstige generaties

Overspoeld door de positieve reacties en bezoekersaantallen, heeft Dutch Design Hotel Artemis besloten het restaurant voorlopig nog even door te zetten en zelfs uit te breiden. Was het eerst alleen de zaterdag waarop bezoekers biologisch konden genieten, daar zal het restaurant nu van maandag tot en met zondag zorg dragen voor biologische hoogstandjes tijdens de lunch en diner.

“Terwijl wij voorzien in onze wensen en behoeften, verliezen wij vaak die van toekomstige generaties uit het oog”, zo laat Dutch Design Hotel Artemis weten. “Vandaag de dag kunnen wij kiezen om ‘eerlijk’ en natuurlijk voedsel te eten, maar het is nog maar de vraag of onze kleinkinderen hier ook nog toe in staat zijn. Ons voedsel wordt vaak geproduceerd door middel van milieu- en dieronvriendelijke methodes die het daglicht niet kunnen verdragen.”

wolvarken

Wolvarkens

Op de kaart van het restaurant staan onder meer rilettes van zogenaamde ‘Schipholgans’ tot en met een ‘pata negra’ van gelukkige wolvarkens en van een sappige burger gemaakt van ‘dubbeldoel koeien’ tot en met een bisque gemaakt van rivierkreeftjes uit de Amsterdamse grachten.

Nu het ‘pop-up’ concept wordt verlengd en uitgebreid, wordt ook de kaart uitgebreider dan voorheen. Maar, meldt het hotel, het zijn nog steeds de gelukkige wolvarkens, Schipholganzen en rivierkreeftjes uit de Amsterdamse grachten die op het menu staan.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.