Discover the finest spaces
Delen

Scheveningse Pier aankomende zomer weer open

Voor 2015 staan er weer vele openingen op het programma. Zo ook voor De Pier in Scheveningen dat, naar verwachting, aankomende zomer weer open zal gaan. De nieuwe eigenaren hotelbedrijf DanZep en vastgoedonderneming KondorWessels kochten het beroemde bouwwerk onlangs voor €3 miljoen.

Uiteenlopende plannen
Hoe de bekende Pier er straks uit komt te zien, is nog niet helemaal duidelijk. De komende vijf jaar gaan de nieuwe eigenaren stap voor stap aan de slag met het concretiseren van hun plannen. Zo wordt er onder andere nagedacht over recreatiewoningen, een reuzenrad of een hotel. Een mogelijke extra ingang zou ervoor kunnen zorgen dat mensen vanaf het strand makkelijker op de Pier kunnen komen.

“De komende vijf jaar gaan de nieuwe eigenaren stap voor stap aan de slag met het concretiseren van hun plannen.”

 

Kunst, cultuur en horeca
“We willen van De Pier een plek maken waar mensen graag naartoe komen. Met evenementen, kunst en cultuur en goede horeca”, aldus Willem Gaymans van KondorWessels.

De Pier sloot in 2013 haar deuren. Na een faillissement en jaren van achterstallig onderhoud kon men de veiligheid van bezoekers niet meer garanderen. Sindsdien is het bouwwerk nagenoeg in dezelfde staat gebleven. Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden van start gegaan. De elektriciteit is aangelegd, de verwarmingsinstallatie wordt geinstalleerd en op een paar plekken zal het beton vernieuwd gaan worden.

[Bron: ANP | Foto: De Pier]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.