Discover the finest spaces
Delen

Ice Amsterdam Museumplein eerste duurzame, tijdelijke schaatsvenue

De schaatsbaan op het Museumplein in Amsterdam, Ice*Amsterdam, is de eerste tijdelijke ijsbaan die is opgebouwd uit een aluminium panelensysteem. Op het innovatieve ijsbaansysteem ICEFLOO, ontwikkeld door Swedice Ice & Snow Technology, kunnen schaatsliefhebbers hun hart ophalen. Het systeem heeft de eigenschappen en kenmerken van een permanente ijsbaan maar met de voordelen van een mobiele baan waardoor de winterse locatie multi-inzetbaar is.

Milieubewust schaatsen
Wat een middag schaatsen bij Ice* Amsterdam milieubewust maakt, is de kortere tijd die nodig is om ijs te maken; door de dunne ijslaag is er voor een egale ijsvloer 50% minder ijs nodig waardoor de baan snel klaar is voor gebruik. Daarnaast zijn de aluminium panelen 100% recyclebaar en verbruikt het geheel 25% minder energie. Zelfs bij hogere temperaturen en na een regenbui herstelt de ijslaag snel. Doordat de koeling wordt aangedreven door een machine die al bij de aanleg van de Museumplein-vijver is geïnstalleerd, is er sprake van een geïntegreerde aanpak.

“Het systeem heeft de eigenschappen van een permanente ijsbaan maar met de voordelen van een mobiele baan waardoor de winterse locatie multi-inzetbaar is.”

 

Groepsactiviteiten Ice*Amsterdam
Ice* Amsterdam is er niet alleen voor gezinnen, scholen en koppels, ook voor actieve bedrijfsuitjes in een winterse sfeer biedt de schaatsbaan mogelijkheden. Schaatsen kan op individuele basis of in groepsverband, op eigen schaatsen of huurschaatsen. Dit jaar is het ook mogelijk om in groepsverband ijssculpturen te maken, een spelletje Jeu d’Ice of Human Icebowling te spelen. Aansluitend kan er á la carte geluncht of gedineerd worden in Brasserie Ice*Amsterdam. De ijsbaan is vanaf heden tot en met zondag 1 februari 2015 dagelijks vanaf 10 uur tot 22.00 uur geopend.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.