Discover the finest spaces
Delen

Samenwerking leidt tot synergie: Bilderberg Parkhotel en Arminius kerk sluiten verbond

De monumentale Arminius kerk en de Grand Dame, het Bilderberg Parkhotel, beiden gelegen in het centrum van Rotterdam, aan het Museumpark gaan samenwerken.  De Arminiuskerk voorziet in prachtige zalen, waar het Parkhotel aankleding en catering kan verzorgen. Bovendien kunnen gasten van een symposium, congres of bruiloft op een steenworp afstand van het kerkgebouw overnachten in het Parkhotel. 

Totaalpakket van mogelijkheden
Regelmatig krijgt het Bilderberg Parkhotel aanvragen voor het organiseren van congressen, conferenties en andere bijeenkomsten. Iets waar het hotel zich niet voor leent wegens gebrek aan grote zalen. Arminius daarentegen beschikt wel over die ruimte. De samenwerking van Arminius en Parkhotel betekent dat er een totaalpakket van mogelijkheden ontstaat, waardoor gasten van het kerkgebouw gebruik kunnen maken van de luxe faciliteiten van het Parkhotel, zoals catering en de mogelijkheid om te overnachten. Andersom kan het Parkhotel nu wel ruimte aanbieden voor bruiloften, diners, congressen, lezingen en recepties.

Verguld
Janneke van Beuzekom, General Manager van het Bilderberg Parkhotel, is verguld met de samenwerking. “Samen kunnen we nog mooiere partijen naar de stad halen. Rotterdam heeft niet heel veel mogelijkheden om intiem en sfeervol te kunnen vergaderen, zeker niet op loopafstand van interessante pauzemogelijkheden als het Museumpark en de Witte de Withstraat.”

 

“Arminius en het Bilderberg Parkhotel bieden samen het beste van twee werelden.”

 

Moderne kerk
Rotterdams enige Jugendstil kerkgebouw werd ontworpen door architecten Stok en Evers. Stok ontwierp tevens het Hulstkampgebouw, Evers is onder meer verantwoordelijk voor het Rotterdamse stadhuis. De kerk werd in 1895 gebouwd en was in 1897 voltooid. In die tijd vrij ver van het centrum, maar inmiddels is Arminius juist erg centraal gelegen, aan de Westersingel, tussen het Witte de Withkwartier en het Museumpark. Nu de kerk niet meer gebruikt wordt voor kerkelijke diensten heet het onlangs gerestaureerde gebouw eenvoudigweg Arminius. Het complex heeft meerdere zalen met elk een eigen karakter, zowel klassiek als modern. De zalen zijn flexibel in te delen van werkgroepruimte tot tien personen en tot evenement met een capaciteit tot 500 personen.

De Grande Dame
Het Parkhotel is met recht de ‘Grand Dame’ van Rotterdam. In de jaren twintig vestigde het hotel zich in één van de chique stadsvilla’s aan de Westersingel, om later meerdere malen uitgebreid te worden met onder meer een tuinvleugel en een toren. Het hotel ontsnapte tijdens de Tweede Wereldoorlog ternauwernood aan het bombardement. Aangrenzende gebouwen sneuvelden wel, waardoor het hotel op een hoeklocatie kwam te liggen. In 2006 werd het hotel in al haar glorie hersteld. De klasse van vervlogen tijden gaan nu hand in hand met modern comfort. Het Parkhotel is centraal gelegen in Rotterdam aan de groene en rustige Westersingel, op loopafstand van het centrum. De comfortabele 189 Villa- en Tuin hotelkamers zijn ruim opgezet en bij mooi weer kan er genoten worden van het terras in de prachtige stadstuin. In de avond serveert Restaurant 70 gerechten uit de mediterrane en Frans keuken.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.