Discover the finest spaces
Delen

Safety day voor medewerkers Siemens in De Koningshof

Eventmanagers kunnen veel van elkaar opsteken. Van creatieve communicatieoplossingen bij een internationaal evenement, tot het vinden van de ideale locatie. GreaterVenues vraagt opdrachtgevers van zakelijke meeting- en eventlocaties daarom hoe zij een event hebben ervaren. Dit keer is Laura Röhner aan het woord, die voor tweehonderd medewerkers van Siemens een veiligheidstraining organiseerde in De Koningshof Party & Events.

In het IJsselmeer bouwt Siemens momenteel het grootste  near shore windmolenpark van Nederland: Westermeerwind.  Op 500 tot 1.100 meter van de dijk worden 48 windmolens geïnstalleerd. Maar bij zo’n groot project op het water is de veiligheid van de medewerkers van het grootste belang. Daarom organiseerde Siemens een Safety day voor 200 medewerkers, waarbij een extern bureau een training met een interactieve workshop gaf.

“Alle basisfaciliteiten zoals een centraal podium, beamer, een groot elektrisch bedienbaar projectiescherm en een perfecte geluidsinstallatie zijn hier standaard en zijn ‘plug en play’ ”

Basisfaciliteiten

Het event vond plaats op een toepasselijke plek, vlakbij het nieuwe windmolenpark, in De Koningshof op Urk. “Wij hebben veel medewerkers die uit het buitenland komen en op het moment gehuisvest zijn op Urk of in de naaste omgeving, dus dit was voor ons een goede locatie”, vertelt Laura Röhner, die het event organiseerde.

De Koningshof is gunstig gelegen in Noord / Midden Nederland en snel bereikbaar vanwege de korte afstand tot de snelweg A6. De evenementenlocatie beschikt over zeven flexibel in te delen zalen, verschillend in grootte en sfeer. “Wij hebben gebruik gemaakt van de Máxima Zaal, een van de grote zalen in De Koningshof.” Alle basisfaciliteiten zoals een centraal podium, beamer, een groot elektrisch bedienbaar projectiescherm en een perfecte geluidsinstallatie zijn hier standaard en zijn ‘plug en play’. “Met de opstelling van ronde tafels in carrévorm konden wij een groot aantal mensen plaatsen.”

“Naast de prima verzorging in de ochtend- en middagpauze in de lounge en op de terrassen, kregen de aanwezigen een uitgebreid lunchbuffet gepresenteerd”

Technische ondersteuning

Röhner was met name te spreken over de zaalopstelling en technische ondersteuning die ze vanuit de locatie ontving. “De Koningshof is een mooie locatie voor grote groepen, met een goede service. De locatie ondersteunde ons door voor deze bijeenkomst extra headsets en een technicus te regelen voor de audioregie. Naast de prima verzorging in de ochtend- en middagpauze in de lounge en op de terrassen, kregen de aanwezigen een uitgebreid lunchbuffet gepresenteerd.”

Nearshore windpark Westermeerwind wordt gebouwd langs de noordelijke en westelijke dijk van de gemeente Noordoostpolder. Siemens bouwt drie rijen windturbines in het ondiepe water, op 500 tot 1.100 meter afstand van de dijk. De bouw moet begin 2016 zijn voltooid en produceert dan naar verwachting voldoende groene stroom voor 160.000 huishoudens.

[Foto’s windpark: Westermeerwind]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.