Discover the finest spaces
Delen

Ruimte voor evenementen op Landgoed Groot Bijstervelt dankzij nieuwe uitbaters

De Lievergoed Collectie is sinds januari dit jaar uitgebreid met Kapel Montfort en Brasserie Jacob V. Beide locaties liggen op Landgoed Groot Bijstervelt in Oirschot. De kapel is geschikt voor (zakelijke) bijeenkomsten, vergaderingen tot 150 personen, bruiloften en condoleances. De brasserie is vijf dagen per week geopend voor koffie, lunch en borrel. Na Kasteel Maurick en Kasteel Dussen is dit de derde locatie voor het bedrijf van Klaas van Leengoed en chef-kok Niek van Lieverloo.

“Per 1 januari 2023 hebben we de exploitatie overgenomen van zowel de kapel als de brasserie,” vertelt Klaas van Leengoed. “De kapel is gebouwd in 1910 door de paters Montfortanen, die het voormalige kasteel Bijstervelt bewoonden. De kapel is voorzien van prachtige originele glas in lood ramen en muurschilderingen. Hij is recent gerestaureerd en gerenoveerd, en daarmee geschikt voor (zakelijke) bijeenkomsten zoals vergaderingen tot 150 personen.”

[Tekst loopt door onder de afbeelding.]

Landgoed Bijstervelt: Brasserie Jacob V

Landgoed Groot Bijstervelt heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Nadat er eerder een slot op het landgoed stond, werd er in 1772 een kasteel gebouwd. Deze werd vanaf 1903 door de paters uitgebreid en omgedoopt tot klooster. “De huidige brasserie gaat Brasserie Jacob V heten,” vertelt Niek van Lieverloo. “Vernoemd naar Jacob Derk baron Sweerts de Landas, de laatste kasteelheer en de vijfde in lijn van dit adelijke geslacht.”

De brasserie ligt direct naast de kapel en is van woensdag tot en met zondag geopend voor koffie, lunch en borrel. Op de kaart komen toegankelijke gerechten die, net als op Kasteel Maurick, vers in eigen keuken worden gemaakt. De keuken en het interieur worden opgefrist en voorzien van een ‘Lievergoed-sausje’, zoals Niek het beschrijft. De opening van de brasserie en de kapel is voorzien voor maart 2023.

Drie historische locaties

De compagnons zijn in hun nopjes met de nieuwe aanwinst. Klaas en Niek: “Toen we zeven jaar geleden begonnen met Kasteel Maurick hadden we de ambitie om ongeveer elke drie jaar een nieuwe locatie te verwerven. We zijn er trots op dat we die ambitie hebben kunnen realiseren.” Het Brabantse Kasteel Dussen werd in het voorjaar van 2021 al compleet gerestyled door het duo. “We hebben er veel zin in om in Oirschot aan de slag te gaan en we zijn druk bezig met alle voorbereidingen en het werven van medewerkers voor keuken, bediening en management.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.