Discover the finest spaces
Delen

Rotterdam Ahoy start omvangrijke renovatie

Eerste stap: de Westhallen

De omvangrijke verbouwing van en bij Rotterdam Ahoy is van start gegaan. De beurs- & evenementenhallen worden gerenoveerd en er wordt een nieuw internationaal congrescentrum gebouwd.

Peter van der Veer, Directeur van Ahoy: “Na jaren van voorbereiding zijn we nu echt gestart; dat geeft een fantastisch gevoel. Volgend jaar beschikken we al over mooie nieuwe hallen en over drie jaar hebben we hier een prachtig congrescentrum staan met daarin het grootste auditorium van Nederland.”

Ahoy Rotterdam

De uitbreiding

De verbouwing zorgt ervoor dat de vloeroppervlakte efficiënter benut wordt en de beursoppervlakte zal op deze manier toenemen. Tijdens de bouwperiode zullen alle evenementen doorgaan, hier is in de planning van het proces rekening mee gehouden. De hallen aan de westzijde van Ahoy zijn als eerste aan de beurt. Later wordt het Ahoy-complex verder uitgebreid met een internationaal congrescentrum, muziekhal, hotel en bioscoop.

Ahoy Rotterdam

Hart van Zuid

De komende jaren ondergaat het hart van Rotterdam Zuid een metamorfose. Het doel is het centrum om te toveren in een plek waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. De transformatie zal voor Rotterdam meer kwaliteit leveren, meer werkgelegenheid creëren en betere faciliteiten bieden.

Aan het Plein van Zuid wordt een nieuw kunstenpand gebouwd. In het pand komen een theater, bibliotheek, expositieruimten, podia en een café-restaurant. Het Ahoyplein en het Plein op Zuid  worden verbonden door middel van een nieuwe boulevard, de Gooilandsingel, een groen autoluw gebied. De ontwikkelingen voor het hotel en de bioscoop zijn inmiddels ook van start gegaan.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.