Discover the finest spaces
Delen

Rotterdam Ahoy druk bezig met een zo duurzaam mogelijk Eurovisie Songfestival

Rotterdam Ahoy is druk bezig met haar ambitie om de 65e editie van het Eurovisie Songfestival zo duurzaam mogelijk te maken. De evenementenlocatie is hierover in gesprek met de gemeente Rotterdam en de NPO. Daarnaast worden er allerlei stappen gezet waar Ahoy ook op de langere termijn van profiteert. Zo ging de locatie onlangs een samenwerking aan met duurzame afvalverwerker SUEZ en wordt er in januari gestart met het plaatsen en installeren van een enorm zonnepanelen dak. 

In Ahoy hebben we op jaarbasis ontzettend veel verschillende afvalstromen. Van voornamelijk plastic bij concerten, tot hout, papier/karton en tapijt bij beurzen. Door de samenwerking met SUEZ denken we een reductie van twintig procent in het eerste jaar en vijftien procent in het tweede jaar te realiseren op de omvang van het bedrijfsafval”, vertelt Corine Dijkhuizen, manager Facility Services bij Ahoy. SUEZ zorgt er op een duurzame manier voor dat afval wordt verwerkt en gebruikt in nieuwe producten. Maar niet alles kan natuurlijk gerecycled worden. “Over die producten gaan we in gesprek met de leveranciers van Ahoy. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat afval waardevol is en dat we gezamenlijk een inspanning moeten leveren om resultaat te boeken”, aldus Serge Flantua, Directeur Sales van SUEZ.

Rotterdam Ahoy
Het Eurovisie Songfestival vindt dit voorjaar in Ahoy plaats. Onlangs werd het decor onthuld. Beeld: Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy

Het reduceren van de verschillende afvalstromen bij Rotterdam Ahoy wordt meteen goed aangepakt. Voor elk evenement wordt een plan van aanpak gemaakt waarin staat wat er met het afval moet gebeuren. Ook komen er vijf algemene draaiboeken voor shows, concerten, sportevenementen, beurzen en congressen die puur zijn gericht op het recyclen van afval.

Een ander grote duurzaamheidsmaatregel van de bekende evenementenlocatie is het plaatsen van 2562 zonnepanelen op het dak van het complex. Die moeten gaan zorgen voor een vermindering van 25 procent van de CO2 die wordt verbruikt. Ook de uitbreiding van Ahoy, die nu nog in ontwikkeling is, krijgt een zonnedak. Dit alles moet bij gaan dragen aan een zo duurzaam mogelijk Eurovisie Songfestival komend voorjaar.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.