Discover the finest spaces
Delen

‘Rode Doos’ Leidsche Rijn mogelijk langer open

Muziekcentrum TivoliVredenburg onderzoekt samen met de gemeente Utrecht en de Stadsschouwburg of de tijdelijke cultuurlocatie ‘De Rode Doos‘ bij Leidsche Rijn Utrecht in ieder geval tot de zomer van 2016 open kan blijven.

Musicallocatie
“Een aantal theaterproducenten heeft interesse om langlopende producties in het pand te draaien”, aldus Martijn Dekker, commercieel manager van TivoliVredenburg. “Met name uit de musicalwereld zijn er verzoeken gekomen om, voor producties die op één plek blijven staan, langer door te gaan. Zoals bijvoorbeeld Joop van den Ende doet in het Beatrixtheater. We onderzoeken nu wat de mogelijkheden zijn.”

“Met name uit de musicalwereld zijn er verzoeken gekomen om, voor producties die op één plek blijven staan, langer door te gaan.”

 

Tijdelijk gebouw
De locatie in Leidsche Rijn gaat hoe dan ook verdwijnen. Het is een tijdelijk gebouw, waarvoor het huurcontract in april 2015 afloopt. Er zijn momenteel geen concerten meer gepland. Wel is de Rode Doos nog het decor voor een aantal shows. Zo trapte goochelaar Hans Klok zijn afscheidstournee er onlangs af. In oktober wordt bekend of de Rode Doos een jaar langer open zal blijven.

TivoliVredenburg
De Rode Doos, zoals het markante gebouw aan de A2 beter bekend staat, werd gebouwd toen muziekcentrum Vredenburg in Utrecht dichtging voor een jarenlange verbouwing. Kortgeleden is het spiksplinternieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg in het centrum van de stad heropend.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.