Discover the finest spaces
Delen

Waarom LiFi de toekomst is voor betrouwbaar en veilig internet op locaties

De meeste locaties hebben vandaag de dag wel een sterk WiFi netwerk. Maar nu online een steeds grotere rol gaat spelen bij events, neemt het belang van een goede beveiliging van de netwerken toe. Van sommige presentaties wil je nou eenmaal graag dat ze binnens(vergader)kamers blijven. Daarom verwachten we dat komende jaren veel locaties zullen overstappen op LiFi – betrouwbaar, veilig en snel internet via licht. Conference Center High Tech Campus in Eindhoven heeft van de Nederlandse locaties de primeur en paste tijdens een recente restyling LiFi toe in drie van haar zalen. Sandra Hijink van deze locatie geeft antwoord op de belangrijkste vragen over deze innovatieve nieuwe technologie.

Het Conference Center ligt in het hart van de High Tech Campus in Eindhoven. Hier werken dagelijks twaalfduizend onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers aan de nieuwste technologieën en producten. In een klimaat waarin innovatie zo’n belangrijke rol speelt, kan het Conference Center natuurlijk niet achterblijven. Afgelopen zomer kreeg de locatie daarom een complete make-over met onder andere een duurzame inrichting, tunable lighting, mogelijkheid tot draadloos laden in enkele meetingrooms en kun je nu een bijzondere foodexperience meemaken, waarbij je eten wordt geprint door een 3D food printer. En er is nu dus ook LiFi – draadloos internet via licht. Mede mogelijk gemaakt door partner Signify – dat ook op High Tech Campus is gevestigd.

Waarom heeft Conference Center High Tech Campus geïnvesteerd in LiFi?

“Op de High Tech Campus werken mensen aan technologieën en innovaties voor de wereld van morgen. En hoe tof zou het nu zijn als je die innovaties ook kunt integreren in je event?”

Wat zijn de voordelen van LiFi ten opzichte van WiFi?

“WiFi is een radiosignaal waarmee je verbinding maakt met het internet. LiFi werkt daarentegen via (on)zichtbaar licht. Dit heeft een aantal grote voordelen. Het eerste is dat het niet gestoord wordt door andere verbindingen. Radio-verbindingen zijn overvol met gebruikers die via dezelfde radio-signalen werken. Daardoor is er met LiFi meer ruimte voor gebruik. Een ander groot voordeel is de veiligheid: LiFi verandert een kamer in een ‘digitale kluis’. Alleen als je een speciale USB-sleutel hebt, bij ons is dat een dongel die je aansluit op de laptop, kun je van het netwerk gebruik maken en dan ook nog alléén als je in die kamer aanwezig bent.”

Valt het internet uit als je voor een presentatie of video het licht uitdoet?

“Nee dat kan je gewoon doen, want LiFi werkt via onzichtbaar infrarood licht. De verbinding blijft dus gewoon werken als je de lichten dimt of helemaal uitdoet.”

Is LiFi geschikt voor alle events? Is het krachtig genoeg om grote livestream events te kunnen dragen?

“Dit is geen enkel probleem, LiFi is minstens zo stabiel als het vaste netwerk.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.