Discover the finest spaces
Delen

Unieke zalen na renovatie Pathé Tuschinski

Er wordt hard gewerkt aan de renovatie van de iconische bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam. Zaal 2 en 3 zijn inmiddels klaar en de rest van de zalen komen volgend jaar aan de beurt. In de hiervoor genoemde twee zalen zijn de originele wandschilderingen onder andere gereconstrueerd en er zijn nieuwe stoelen geplaatst. Hierdoor wordt de beroemde bioscoop en evenementenlocatie steeds meer teruggebracht naar de originele stijl.

Het gebouw van Pathé Tuschinski dateert uit 1921 en is een bijzonder ontwerp dat bestaat uit verschillende bouwstijlen zoals art deco en jugendstil. Een brand tijdens de Tweede Wereldoorlog richtte flink veel schade aan in sommige zalen waardoor het oorspronkelijke ontwerp niet overal meer zichtbaar was. Pathé besloot daarom om deze prachtige oude elementen weer in ere te herstellen.

Pathé Tuschinski
Zaal 3 heeft nu verschillende 'loveseats'.

Pathé Tuschinski

In zaal 2 en 3 van de beroemde bioscoop Pathé Tuschinski is de afgelopen maanden van alles gebeurd. Kunstenares Liesbeth Stinissen heeft in zaal 3 een compleet nieuwe muurschildering gemaakt die is gebaseerd op het oorspronkelijke werk. Architect Kees Doornenbal heeft de originele wandschilderingen in zaal 2 gereconstrueerd. Verder zitten er nu luxe nieuwe stoelen in beide zalen en enkele tweezits banken voor romantische momenten. Ook is het beeld, het geluid en de verlichting helemaal vernieuwd.

De zes zalen van Pathé Tuschinski zijn allemaal beschikbaar voor allerlei soorten evenementen. Deze bieden plek aan 105 tot maar liefst 736 mensen. Ook is er een foyer en een VIP-ruimte die ideaal zijn voor recepties, lunches of besloten diners. De catering van je event kan eventueel totaal door Pathé geregeld worden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.