Discover the finest spaces
Delen

Uitbreiding evenementenlocatie Muntgebouw Utrecht naar fabriekshallen Koninklijke Nederlandse Munt

Congres- en evenementenlocatie Muntgebouw Utrecht krijgt een deel van de productieruimten van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) erbij. Hierdoor breidt de monumentale locatie flink uit en kunnen er 400 personen extra terecht. Het nieuwe gedeelte heeft onder andere een eigen entree, receptie en verschillende subruimten. De nieuwe zalen kunnen waarschijnlijk in april in gebruik worden genomen.

De KNM opereert al sinds 1567 in Utrecht en sinds 1911 in het prachtige Muntgebouw aan de Leidseweg. Het is de enige locatie in Europa waar de muntproductie nog zichtbaar is. Vanaf het voorjaar van 2020 verhuist het bedrijf naar Houten en komen de bijzondere fabriekshallen dus vrij. Muntgebouw Utrecht laat de uitstraling van de onlangs gerenoveerde zalen in haar waarde en zorgt alleen voor meubels en techniek. “Ik kan niet wachten deze indrukwekkende ruimtes aan het grote publiek te tonen. En stiekem hoop ik dat de geur van olie, koper en nikkel nog lang blijft hangen”, aldus Adriaan Derksen, mede-eigenaar van The Attention Group die onder andere het Muntgebouw exploiteert.

Muntgebouw Utrecht
De huidige entree van Muntgebouw Utrecht. Foto's: The Attention Group

Muntgebouw Utrecht

De nieuwe zalen van Muntgebouw Utrecht verdubbelen de capaciteit op de begane grond bijna. Ze bestaan uit een eigen entree, een eigen receptie, eigen voorzieningen, een grote ontvangsthal, een binnenplaats en verschillende ruimten die voor allerlei soorten evenementen of als subruimten gebruikt kunnen worden. Adriaan: “Er komt dus als het ware een compleet nieuwe locatie bij.” In totaal kunnen er straks zo’n 1200 mensen in het karakteristieke gebouw terecht.

Op dit moment wordt er nagedacht over nieuwe cateringconcepten die bij de nieuwe ruimten passen. Ook wordt er gewerkt aan het interieur en de technische voorzieningen die nodig zijn voor feesten, presentaties en andere soorten events. Naast de nieuwe zalen heeft het Muntgebouw drie grote plenaire zalen voor 150 tot 300 personen, drie ontvangstruimten, vele sub-ruimten en een multifunctionele binnenplaats. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.