Discover the finest spaces
Delen

Spectaculaire glazen gevel voor RDM Onderzeebootloods

De RDM Onderzeebootloods in Rotterdam heeft een spectaculaire nieuwe aanwinst: een enorme glazen wand van 250 vierkante meter. Dankzij de imposante raampartij ervaar je nu ook binnen in de industriële loods de dynamiek van de Rotterdamse haven. De wand werd deze week gepresenteerd tijdens een feestelijke opening.

De Onderzeebootloods heeft als unieke eigenschappen de rauwe industriële uitstraling en de ligging in de haven, op het terrein van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). In de gigantische loods werden in de gloriejaren van de maatschappij onderzeeërs en schepen gebouwd, zoals het stoomschip ‘Rotterdam’ van de Holland-Amerika Lijn. Sinds 2010 wordt de loods ingezet voor evenementen, maar sinds de exploitatie van de evenementen in 2016 overging naar Rotterdam Ahoy maakte de locatie vooral op zakelijk gebied een flinke groei door. Onder de naam RDM Events worden hier evenementen voor 5 tot 5000 personen georganiseerd.

Innovatie in de haven

Met de nieuwe glazen gevel wordt de omgeving op spectaculaire wijze bij de loods betrokken, op een manier die recht doet aan de historie van het pand. Vroeger gleden de schepen hier van de helling het water in. Peter van der Veer, Directeur Ahoy en RDM Events: “Het is bijzonder hoe Ahoy en de haven met elkaar verweven zijn. Vol trots organiseren en faciliteren wij nu ruim een jaar events in de prachtige Onderzeebootloods. De nieuwe glazen wand belooft de locatie nog unieker te maken.”

Jeroen Steens, Director Port Development bij het Havenbedrijf Rotterdam: “Samen met de Hogeschool Rotterdam en Ahoy zetten we sterk in op de verdere ontwikkeling van RDM Rotterdam als dé plek voor innovatie in de haven. Met de realisatie van de glazen wand staat de RDM Onderzeebootloods nu met stip op nummer 1 als unieke evenementenlocatie. Dichterbij de haven kom je niet!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.