Discover the finest spaces
Delen

Restyling banquetzalen Oud London met knipoog naar 200 jaar geschiedenis

Hotel Restaurant Oud London in Zeist heeft haar ruimtes volledig vernieuwd. Met name de banquetzalen en bijbehorende serres kregen een complete metamorphose. De opdracht aan interieurontwerper E.S.T.I.D.A. uit Amsterdam was om de zalen en de serres op een duurzame wijze te moderniseren met een sfeervolle, warme uitstaling. De ruimtes moesten multifunctioneel in gebruik worden om beperking in het gebruik zoveel mogelijk te voorkomen.

Oud London

200 jaar

De architect heeft zich laten inspireren door de ontstaansgeschiedenis van Oud London, die ruim 200 jaar teruggaat. In 1804 ontstond hier een herberg en café, opgericht door een soldaat uit het leger van Napoleon. Sinds 1947 is de herberg in het bezit van de familie Bakker, die de locatie in de afgelopen 70 jaar ombouwde tot een van de meest gerenommeerde horecabedrijven van de provincie Utrecht.

Het thema ‘Napoleon’ werkte de interieurontwerper uit door beelden uit die tijd te gebruiken. Moderne grafische interpretaties van Napoleon zelf, zijn vrouw Joséphine, afbeeldingen van munten en de honingbij als symbool voor zijn keizerlijke status. Deze beelden komen subtiel terug in het tapijt, de handgemaakte vitrages, muurbekleding en heel bijzonder, de unieke stoelen.

oud-london-zeist-entree

Warme basis

Door veel met natureltinten te werken is de rustige warme basis die gewenst was gecreëerd en heeft de ruimte een sfeer die een brede doelgroep aanspreekt zonder anoniem te worden. Het bijzondere lichtontwerp met aandacht voor een groot palet aan kleurinstellingen kan de ruimte omtoveren van vergaderruimte naar moderne lounge.

Hotel Restaurant Oud London is een viersterrenhotel gelegen in Zeist op de Utrechtse Heuvelrug. Het hotel beschikt over 88 kamers, 22 zalen, een Brasserie Restaurant, private dining ruimtes en wellness faciliteiten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.