Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe Hotel Gooiland in beeld

Eind vorig jaar kondigde Hotel Gooiland een complete restyling van zowel de uitstraling van het bedrijf als het hotelgebouw zelf aan. Inmiddels is de eerste fase van de restyling afgerond en zijn de 56 hotelkamers sinds begin april in gebruik. Deze zomer start de verbouwing van de evenementenlocatie die bij het hotel hoort. 

Een belangrijk onderdeel van de verbouwing was het samenbrengen van de stijlen van het hotel en de evenementenlocatie, die tot die tijd niet in harmonie waren. Uitgangspunt bij de renovatie was het respecteren van de visie van de oorspronkelijke architect van het pand, Jan Duiker. Ook het lettertype dat Duiker ontwierp is overal in het hotel terug te zien. Daarnaast is het nieuwe hotel het eerste ‘Dutch Brands Hotel’: Hotel Gooiland is samenwerkingen aangegaan met echt Hollandse merken als Luxaflex, Hema en Auping. En dat is te zien in de nieuwe stijl, die erg Nederlands aanvoelt.

Lokaal karakter

Maar het design is niet alleen erg Nederlands, het is ook nog eens erg Hilversums. Verschillende elementen zijn een knipoog naar de mediahoofdstad van Nederland, zoals een ouderwets tv-testbeeld dat in de vorm van een poster boven de bedden hangt, en ouderwetse radio’s. Het sobere karakter van de hotelkamers, met veel zwart-wit en rechthoekige vormen, geven de kamers een Mondriaans tintje. De lobby is ook flink onder handen genomen en profileert zich nu als meer dan een hotellobby voor in- en uitchecken, maar ook geschikt voor een goede kop koffie, de vrijmibo of zelfs als flexwerkplek.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.