Discover the finest spaces
Delen

Madurodam Events opent nieuwe locaties in ‘Nieuw Amsterdam’

Met de opening van Nieuw Amsterdam is Madurodam sinds deze zomer niet alleen een spectaculaire indoor familieattractie rijker, ook Madurodam Events heeft er twee nieuwe locaties bij. Het themapark creëerde in de nieuwe attractie twee ruimtes voor (zakelijke en privé) evenementen, volledig in het decor van het Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw. Met de opening van deze bijzondere ruimtes komt het aantal zalen in Madurodam uit op tien in totaal, geschikt voor gezelschappen van tien tot duizend personen.

De nieuwe evenementenlocaties in Madurodam zijn gevestigd in en rondom de Schreierstoren, de indrukwekkende entree van de nieuwste indoor attractie in het themapark. Deze Amsterdamse toren was in de 17e eeuw het vertrekpunt voor zeelieden van de VOC. Vandaag de dag kunnen dappere bezoekers van Madurodam onder leiding van Peter Stuyvesant de oversteek naar New York opnieuw beleven. En nu dus ook in zakelijke setting.

Nieuwe locaties

In de nok van de Schreierstoren creëerde Madurodam ruimte voor kleine gezelschappen, bijvoorbeeld voor een informeel samenzijn of een meeting. Bijzonder aan deze ruimte is het unieke uitzicht over het themapark. De tweede locatie is gevestigd binnen in de nieuwe attractie, op het stadsplein van Nieuw Amsterdam. Dit is de plek waar bezoekers overdag zelf met kanonnen de stad moeten verdedigen tegen de aanvallende Engelsen. In de avond biedt het historische plein zelfs ruimte voor private dining. En dat allemaal onder toeziend oog van niemand minder dan Stuyvesant zelf.

Madurodam is de laatste jaren uitgegroeid tot een themapark, waar de grote verhalen van Nederland tot leven komen. Via tientallen doe-dingen, digitale media en indoor attracties staat het Haagse attractiepark stil bij Nederlandse hoogtepunten, zoals de Eerste Vrije Statenvergadering in Dordrecht, het Europees kampioenschap in ’88, en sinds kort de Nederlandse roots van Nieuw Amsterdam. Bij vrijwel iedere nieuwe indoor attractie biedt Madurodam ook voorzieningen voor meetings en events. In het Hof van Nederland kunnen gasten bijvoorbeeld vergaderen aan de houten tafel waar de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond.

Madurodam Nieuw Amsterdam
In de nok van de Schreierstoren creëerde Madurodam ruimte voor kleine bijeenkomsten met een uniek uitzicht over het themapark.

Toekomst van Madurodam Events

Madurodam zal op termijn nog meer meeting- en vergaderfaciliteiten toevoegen aan het huidige zalenaanbod. Begin juli kreeg het themapark toestemming van de Haagse Gemeenteraad om met 0,7 hectare uit te mogen breiden. Als onderdeel van de uitbreidingsplannen zullen er nog meer overdekte paviljoens en indoor attracties in Madurodam komen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.